Peutergroep

Zijn jullie op zoek naar een leuke plek voor jullie peuter? Kom dan bij De Kinderhaven! 
Onze gecertificeerde medewerkers bieden activiteiten aan die passen bij de ontwikkeling van jullie peuter. Daarnaast bieden wij veel speelplezier aan en krijgt jullie peuter weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Met onze services bieden wij jullie een all inclusive opvang aan.

Contact

Voordat jullie peuter bij De Kinderhaven komt spelen gaan wij uitgebreid in gesprek over jullie peuter tijdens een intakegesprek. Tijdens en na de intake kan jullie peuter alvast een beetje wennen aan zijn nieuw speelomgeving. De wenafspraken maken wij op maat, waar jullie peuter behoefte aan heeft.
Tijdens de opvang zullen wij via het ouderportaal de leukste momenten met jullie delen. Wanneer jullie je kindje komen halen zullen wij een overdracht geven over het verloop van de dag.

Ontwikkeling

Spelen is erg belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Met spel worden er diverse situaties en vaardigheden geoefend, zowel op motorisch en cognitief, als op sociaal gebied. De Kinderhaven speelt hier op in en zorgt ervoor dat de ontwikkelingsgebieden spelender wijs aan bod komen.
Iedere dag wordt er met veel plezier voorgelezen door onze medewerkers. Doordat zij hierin geschoold zijn (Boekstart), weten zij precies hoe zij de kinderen op peuter leeftijd enthousiast kunnen maken in voorlezen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat voorlezen een gunstig effect heeft op de taalontwikkeling.

Mocht jullie peuter meer uitdaging nodig hebben? Wij werken samen met de Leidse Aanpak voor Talent Ontwikkeling (LATO). Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kunnen wij goed begeleiden en hun de uitdaging geven waar ze behoefte aan hebben. Lees hier meer over LATO.

Interieur

De peuter groepen zijn ingericht met voldoende uitdaging! In het interieur bieden wij verschillende hoeken aan waar kinderen in fantasiespel kunnen spelen. Ook het speelgoed is afgestemd op de leeftijd van jullie peuter. Op eigen tempo kunnen kinderen zich ontwikkelen.
Daarnaast werken wij met thema’s waarin wij iedere 6-8 weken een nieuw thema aanbieden. Onze uitstapjes en activiteiten passen wij hierop aan zodat jullie peuter optimaal kan genieten van het thema.

Natuur

Buitenspelen in de natuur vinden wij bij De Kinderhaven belangrijk. Jullie peuter heeft dan lekker de ruimte om te rennen en uit te razen. Ook bij slechter weer zijn wij in regenkleding buiten te vinden, lekker stampen in de plassen, hoe leuk is dat!

Daarnaast maken wij ook uitstapjes en kan jullie peuter samen met ons op avontuur!

Vrijblijvend een rondleiding?

Kies jouw voorkeursdatum en kom langs!

Onze locaties met uitdagende peuteropvang 

De Romeinen Alphen a/d Rijn

Hooftstraat 184-186
2406 GP Alphen a/d Rijn
T 071-7600056


Meer

De Watergeuzen Leiden

Willem Barentszstraat 47
2315 TZ Leiden
T 071-7600056


Meer

De Batavieren Leiden

IJsselkade 48
2314 VM Leiden
T 071-7600056


Meer
© copyright 2019 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid