Peuterplusgroep

De Peuterplus groep biedt jullie peuter meer uitdaging en een liefdevolle stap naar de basisschool! Is jullie peuter toe aan meer uitdaging? En voelt het zich al groot om veel dingen zelfstandig te willen doen? Dan zorgen wij voor deze uitdaging! Spelenderwijs maken wij kinderen klaar voor hun volgende grote stap…. De basisschool!

De Peuterplus groep

Kinderen tussen 3,3 jaar en 3,5 jaar stromen door van de peutergroep naar Peuterplus. Door de kinderen van deze leeftijd bij elkaar op te vangen kunnen we meer inspelen op deze leeftijd. Ze voelen zich vaak al groot en kunnen al veel dingen zelfstandig.
Wij werken themagericht en gebruiken daarbij het educatieprogramma van Uk & Puk.
Spelenderwijs bereiden wij de kinderen voor op hun spannende volgende stap: De Basisschool!

Ontwikkeling

Bij de peuterplus spelen wij in op de zelfstandigheid van kinderen en begeleiden wij de kinderen naar nog meer zelfstandigheid. Spelen is ook erg belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Met spel worden er diverse situaties en vaardigheden geoefend, zowel op motorisch en cognitief, als op sociaal gebied.

Iedere dag wordt er met veel plezier voorgelezen door onze medewerkers. Doordat zij hierin geschoold zijn (Boekstart), weten zij precies hoe zij de kinderen in peuterplus leeftijd enthousiast kunnen maken in voorlezen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat voorlezen een gunstig effect heeft op de taalontwikkeling.
Mocht jullie peuter meer uitdaging nodig hebben? Wij werken samen met LATO ( Leidse Aanpak voor Talent Ontwikkeling). Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kunnen wij goed begeleiden en hun de uitdaging geven waar ze behoefte aan hebben. Lees hier meer over LATO.

Interieur

De peuterplus groepen zijn ingericht met voldoende uitdaging! In het interieur bieden wij  verschillende hoeken aan waar kinderen in fantasiespel kunnen spelen.
Ook het speelgoed is afgestemd op de leeftijd van jullie peuter.
Daarnaast werken wij met thema’s waarin wij iedere 6-8 weken een nieuw thema aanbieden. Onze uitstapjes en activiteiten passen wij hierop aan zodat jullie peuter optimaal kan genieten van het thema.

Op naar de basisschool

Word jullie peuter een kleuter… dan is het tijd om naar de basisschool te gaan! In overleg met de ouders sluiten wij de opvang bij het kinderdagverblijf af en kunnen we een digitale overdracht geven aan school. Mochten jullie opvang nodig hebben na school? Wij hebben verschillende buitenschoolse opvang locaties ( BSO) waar we jullie kind kunnen opvangen!

Vrijblijvend een rondleiding?

Kies jouw voorkeursdatum en kom langs!

Onze locaties met Peuterplusgroepen

De Batavieren Leiden

IJsselkade 48
2314 VM Leiden
T 071-7600056


Meer

De Romeinen Alphen a/d Rijn

Hooftstraat 184-186
2406 GP Alphen a/d Rijn
T 071-7600056


Meer

De Watergeuzen Leiden

Willem Barentszstraat 47
2315 TZ Leiden
T 071-7600056


Meer
© copyright 2019 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid