De Kinderhaven werkt samen met JOGG Alphen aan den Rijn

 Een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren.

 Te weinig bewegen en obesitas is een groeiend probleem bij jongeren. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) richt zich op een gezond gewicht bij de jeugd. Ouders, scholen, sportverenigingen, bedrijven, overheden, welzijnsorganisaties en zorgverleners creëren samen een wereld waarin kinderen opgroeien met een gezond balans in voeding en bewegen. De gemeente, Alphen Beweegt, de GGD en Zorg en Zekerheid werken samen aan JOGG. Zij initiëren onder 1 vlag activiteiten om jongeren op gezond gewicht te houden. Bron: https://jogg.nl/over-jogg

Bij De Kinderhaven werken we aan gezonde kinderopvang. Dit streven past goed bij het doel waar stichting JOGG aan werkt. Mede om deze reden zijn wij kortgeleden benadert door Elsbeth Littink, regisseur bij JOGG. Wij mochten meewerken aan de nieuwsbrief “Goed Bezig”. Het label dat de JOGG-aanpak in Alphen aan den Rijn uitdraagt. Wij delen de nieuwsbrief graag met jullie.

Nieuwsbrief november 2019 

Met veel plezier stuur ik jullie de nieuwste nieuwsbrief van Goed Bezig! Het label dat de JOGG-aanpak in Alphen aan den Rijn uitdraagt. Even voorstellen: Een half jaar geleden heb ik het regisseursstokje voor JOGG overgenomen van mijn collega Thomas. Ik ben Elsbeth Littink, 35 jaar en geboren en getogen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters van 7 en 9 jaar. De JOGG-aanpak die streeft naar een gezonde leefomgeving draag ik graag uit. Want ieder kind heeft het recht om gezond op te groeien. 

Verlenging JOGG Alphen a/d Rijn

Alphen aan den Rijn blijft ook in 2019 JOGG gemeente. ‘Met veel enthousiasme zet gemeente Alphen aan den Rijn de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht, onder het logo ‘goed bezig’, voort in 2020. Wij verlengen de tweede fase als JOGG- gemeente en leggen de nadruk op borging en bewustwording.’ aldus Ayla, beleidsmedewerker JOGG

Alliantie Rookvrij en JOGG voor gezondere sportomgeving

Op 11 september hebben de Alliantie Nederland Rookvrij en JOGG een samenwerkingsovereenkomst gesloten om samen te werken aan een gezondere sportomgeving. Sportverenigingen die aan de slag willen met een rookvrije sportomgeving kunnen, als extra hulpmiddel, nu ook gebruikmaken van advies en begeleiding op locatie door één van de Team:Fit Coaches. Interesse? Neem contact op met de JOGG-regisseur.

De Kinderhaven en KMN Kind&Co zijn Gezonde Kinderopvang!

De Kinderhaven vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daarom werken wij aan gezonde kinderopvang. Hoe jonger kinderen met gezond gedrag opgroeien, hoe meer profijt ze daar de rest van hun leven van hebben. De Kinderhaven biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven. Wij bieden voldoende beweging, gezonde voeding en een pedagogisch klimaat waar warmte en geborgenheid wordt geboden en waar tegelijkertijd uitdaging is. Om hier de kinderen in te voorzien zijn in 2019 alle medewerkers van De Kinderhaven getraind door gezonde start-coaches die zelf werkzaam zijn bij De Kinderhaven.

Kinderopvang is voor KMN Kind en co meer dan voor kinderen zorgen. Wij helpen kinderen zichzelf te zijn. Vriendjes maken, ontdekken, omgaan met emoties, zelfvertrouwen krijgen, spelen en leren, alles is met elkaar verweven. Daarbij willen wij dat kinderen gezond opgroeien en daarom werkt KMN Kind en co aan Gezonde Kinderopvang. In een veilige, vertrouwde omgeving met betrokken en deskundige pedagogisch medewerkers.
Bent u geïnteresseerd in kinderopvang in Boskoop? Neem gerust een kijkje op onze site. Peuteropvang en Naschoolse opvang. 

Kans: Koningsmatch tussen school en vereniging

Op vrijdag 17 april 2020 vindt de 8e editie van de Koningsspelen plaats. Wil je als school eens een keer iets anders? Wil je als vereniging je aanbod promoten? Dan is de Koningsmatch je kans. De Koningsmatch is een samenwerking tussen een basisschool en een sportvereniging/sportaanbieder om het sportieve gedeelte van de Koningsspelen vorm te geven. De sportvereniging/sportaanbieder kan dit doen door het geven van een clinic, het beschikbaar stellen van de accommodatie of door het leveren van vrijwilligers.

Chef! Het voedseleducatielesportaal van Nederland

Het lesportaal Chef! zit boordevol lessen en activiteiten van Smaaklessen en EU-Schoolfruit. Ga aan de slag met bestaande lesprogramma’s, stel eigen lessen samen of start gelijk een leuke lesactiviteit op het digibord. In Chef! kan je flexibel en op maat aan de slag met voedseleducatie.

Chef! is er voor:
-Leerkrachten basisonderwijs
-Medewerkers KDV en BSO
-Intermediairs van bijvoorbeeld GGD’en en NME-centra
-Gastlesdocenten zoals studenten, koks en andere geïnteresseerden

Start nu geheel gratis op www.voedseleducatie.nl

Basisschool de Stromen wint JOGG Challenge 2019

Begin oktober was de finale van de JOGG Challenge 2019 op de Hogeschool Leiden. Tijdens de finale moesten de acht deelnemende klasssen hun idee pitchen waardoor hun leeftijdsgenoten gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. Klassenvertegenwoordigers Suze en Aimy van de Stromen wonnen met hun ‘Walking Game’ de pitch.

De ‘Walking Game’ is een armband (stappenteller) waarmee je de wereld en het heelal rond kan lopen. Door veel te lopen maak je kilometers die de armband opslaat en je naar de wereld brengt.  Suze en Aimy hebben verschillende masterclasses gevolgd voordat ze naar de finale mochten. Zo leerden ze over gezond eten, bewegen, over overgewicht én de geschiedenis van de aardappel. De prijs was een mooie beker en een buitenspeelpakket voor de klas.

De JOGG Challenge wordt georganiseerd door de Pabo Sportklasleerlingen van de Hogeschool Leiden. Zorg en Zekerheid en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) zijn partners bij deze Challenge.

Beweegtip voor de Kerstvakantie

Op woensdag 2 januari organiseert Alphen Beweegt een groot indoor sportfeest. Voor kinderen van 2 t/m 5 jaar en 6 t/m 12 jaar zetten buurtsportcoaches van Alphen Beweegt een leuke middag neer. De Limeshal wordt omgebouwd tot speelparadijs, met springkussens, een hindernisbaan, een voetbalwand, hoepels, een trampoline en nog veel meer!

Kinderen in de leeftijd vanaf 2 jaar zijn van harte welkom! Meer informatie vindt je hier. Aanmelden kan tot 20 december 2019.

Nieuwe Druppie!

Onze Druppie is zoveel geknuffeld en gebruikt dat de Alphense Druppie aan vervanging toe is. Mede dankzij de bijdrage van Zorg&Zekerheid zal binnenkort een nieuwe Druppie op het toneel verschijnen. Dat is mooi, want inmiddels begint wordt hij bij evenementen herkent en ook de boodschap die hij uitdraagt. Water drinken is gezond en lekker!

JOGG Alphen aan den Rijn is een samenwerking tussen de gemeente Alphen aan den Rijn, GGD Hollands Midden, Zorg&Zekerheid en Alphen Beweegt. Wil je meer informatie over de JOGG-aanpak in JOGG-Alphen aan den Rijn? Of wil je een activiteit die aansluit bij JOGG-Alphen aan den Rijn in deze nieuwsbrief laten opnemen? Neem dan contact op met Elsbeth Littink, JOGG-regisseur in Alphen aan den Rijn. 

Meer nieuws


Ben je op zoek naar kinderopvang?

Evelin & Ans van Afdeling Relatiebeheer vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden op iedere locatie. Je kunt hen bereiken via de chatfunctie...


Meer

Maak kennis met Yasmin

Even voorstellenYasmin is praktijkopleider en personeelsplanner bij De Kinderhaven, ze werkt op kantoor bij De Romeinen. 11 jaar geleden begon Yasmin naast haar opleiding als...


Meer

Voorjaarsvakantie bij De Kinderhaven

Hoera, de voorjaarsvakantie is van start gegaan! De kinderen mogen weer genieten van een weekje vakantie.  Tijdens de voorjaarsvakantie zijn onze BSO-locaties de...


Meer
© copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid