Kinderopvang gesloten wegens maatregelen coronavirus

Update 21 maart 2020

Het kabinet heeft op zondag 15 maart jl. besloten dat alle kinderopvangcentra en basisscholen in Nederland t/m 6 april a.s. gesloten moeten blijven. Deze maatregelen zijn genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor kinderen van ouders, die werken in de vitale sector, wordt een uitzondering gemaakt. Voor deze kinderen wordt opvang aangeboden op scholen en kinderopvangcentra. Graag informeren wij julie via dit nieuwsbericht over de maatregelen en hoe wij daar bij De Kinderhaven mee omgaan. Dit nieuwsbericht wordt up-to-date gehouden met de meest recente informatie vanuit de overheid en het RIVM. 

Kinderopvang voor ouders in cruciale sectoren

Vooralsnog blijven onze kinderopvanglocaties geopend voor kinderen van ouders die werken in de vitale sector. Het uitgangspunt is dat ouders in een cruciale beroepsgroep kunnen blijven werken. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zelf de kinderen op te vangen als dat kan. Als dat niet lukt, kan er een beroep worden gedaan op de school en/of kinderopvang. Het is geen harde eis dat beide ouders in een cruciale beroepsgroep werken. Er moet opvang zijn zodat mensen met cruciale beroepen aan het werk kunnen blijven. Wil je weten of jij zelf werkzaam bent in een vitale sector? Bekijk hier de lijst met vitale beroepen die is samengesteld door de Rijksoverheid. 

Informatie ouders De Kinderhaven

Wij vinden het belangrijk om de ouders van De Kinderhaven op de hoogte te houden van de meest recente informatie rondom het coronavirus en de kinderopvang. Wij versturen deze informatie per mail en via nieuwsberichten op de tijdlijn van het ouderportaal . 

Contract en betaling kinderopvang

Wij kunnen ons voorstellen dat ouders vragen hebben over het opvangcontract dat zij bij ons hebben en de betaling van de kinderopvangkosten tijdens de sluiting van onze locaties. Op vrijdag 20 maart jl. heeft staatssecretaris Tamara van Ark toegezegd dat alle ouders de eigen bijdrage kinderopvang terug krijgen als zij de factuur van de kinderopvang blijven betalen. Meer informatie over deze compensatie kun je terug lezen op de website van de Rijksoverheid. 

Heb je vragen? 

Neem gerust contact op met onze Afdeling Relatiebeheer. Annemarie en Ans zijn bereikbaar via info@dekinderhaven.nl of 071-7600056.

Meer nieuws


Hoera, De Romeinen is goedgekeurd door de GGD!

Inspectie GGD bij KDV De Romeinen. Binnen de kinderopvang branche worden de organisaties jaarlijks gecontroleerd door de GGD (Gemeentelijke Gezondheids Dienst). Op 18 februari jl....


Meer

Met de kinderen thuis; samen de nieuwe situatie door!

Op 26 maart 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve een gratis webinar over hoe om te gaan met de nieuwe...


Meer

Cruciaal beroep en noodopvang nodig?

Noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen of vitale processenGedurende de periode van 16 maart t/m 6 april 2020 zijn alle kinderopvangcentra en scholen in...


Meer
© copyright 2020 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid