Meebouwen aan zelfvertrouwen kinderen | Webinar Centrum voor Jeugd & Gezin

Zelfvertrouwen is de basis voor een fijn leven.

Hoe meer zelfvertrouwen, hoe meer uitdagingen je durft aan te gaan, hoe beter je tegenslagen op kunt vangen en hoe makkelijker je sociale contacten lopen. Belangrijk dus om opgroeiende kinderen zoveel mogelijk zelfvertrouwen mee te geven. Het Centrum voor Jeugd en Gezin geeft ouders graag handvatten om mee te bouwen aan het zelfvertrouwen van hun kinderen. 

In de 1ste jaren van het leven van een kind wordt een belangrijke basis gelegd voor hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. In deze jaren kun je je kind begeleiden in het opgroeien tot een zelfverzekerd persoon. Iemand die weet dat hij of zij er mag zijn.

Er zijn veel factoren die een invloed hebben op de ontwikkeling van zelfvertrouwen. Als ouder kun je hier een belangrijke rol spelen. Je kunt veel doen om het zelfvertrouwen van je kind te maken of te breken.

Webinar door Tischa Neve

Tijdens een webinar (online bijeenkomst) legt bekend kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve uit hoe een kind zelfvertrouwen krijgt, welke factoren invloed hebben en vooral wat je als ouder kunt doen. Een webinar met heldere, praktische uitleg en tips die je meteen kunt toepassen. Het webinar is geschikt voor ouders van kinderen tussen de 1 en 12 jaar. 

Aanmelden?

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 1 juni 2021, van 20.00-21.00 uur. Om deel te nemen, kun je je via de site van het CJG aanmelden. Je ontvangt dan een inlogcode. 

Meer nieuws


Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf

Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf Sinds januari 2022 zijn we op onze kinderdagverblijflocaties gestart met een warme maaltijd als lunch voor kinderen...


Meer

Cursus positive discipline

Cilleke van Gijzen-Markslag heeft gevraagd of wij de volgende informatie met jullie willen delen. Het ouderschap kan een pittige uitdaging zijn!Zeker wanneer je...


Meer

Maak kennis met Janneke

Even voorstellenSinds 2008 werkt Janneke bij De Kinderhaven. In die tijd begon ze als leidster op de babygroep De Matroosjes. Ze werkte nog een tijdje...


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid