Flexibele kinderopvang

Vanaf maandag 25 april 2022 nemen wij op alle locaties van De Kinderhaven geen nieuwe kinderen meer aan met een flexibel opvangpakket. Voor meer informatie verwijzen wij jullie door naar onze Afdeling Relatiebeheer. 

Kinderopvang op maat bij een wisselend werkrooster

Wij bieden op verschillende locaties in Leiden flexibele kinderopvang aan. Je kiest eenvoudig online welke dagen jij buitenschoolse- of kinderopvang nodig hebt. 

Kinderopvang zonder vaste dagen 

Iedere locatie van De Kinderhaven in Leiden biedt flexibele kinderopvang aan. Bij flexibele kinderopvang kies je als ouder zelf de dagen uit wanneer je kinderopvang nodig hebt. Via jouw persoonlijke ouderportaal vraag je de benodigde opvangdagen aan voor het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang. Onze Afdeling Relatiebeheer neemt jouw aanvraag in behandeling en laat jou zo spoedig mogelijk weten of jouw kind(eren) die dag kan spelen bij De Kinderhaven.

Flexibele kinderopvang groep 

Op iedere kinderdagverblijf locatie in Leiden hebben wij een groep speciaal ingericht voor de flexibele kinderopvang. Bij de BSO-locaties in Leiden spelen de kinderen met flexibele opvang mee met alle andere kinderen. Het interieur van onze flexibele groepen is met zorg samengesteld zodat kinderen zich geborgen en veilig voelen. Daarnaast zorgen wij met het juiste speelgoed en aanbod in activiteiten dat de kinderen zich maximaal ontwikkelen. We wisselen de groepsmomenten af met één op één tijd. Daarnaast werken wij met thema’s waarin wij iedere 6-8 weken een nieuw thema behandelen. Bij ieder thema horen ook leuke uitstapjes en leerzame activiteiten.

Een vertrouwd gezicht voor jouw kind

Iedere flexibele kinderopvang groep heeft haar eigen team met vaste medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat jouw kind de mogelijkheid krijgt om een vertrouwensband op te bouwen met de medewerkers van de groep. Daarom hebben wij voor een minimaal aantal uren flexibele opvang. Het minimum aantal uren is minimaal 1 dagdeel per 2 weken. Een dagdeel bestaat uit 4 aangesloten uren. Meer informatie hierover is na te lezen in de voorwaarden van de flexibele kinderopvang.

Dagelijks een warme maaltijd als lunch 

Bij De Kinderhaven krijgen alle kinderen vanaf 6 maanden dagelijks een warme lunch op het kinderdagverblijf. De maaltijden worden verzorgd door Eetkomeet. Eetkomeet is gespecialiseerd in het verzorgen van verse maaltijden voor kinderen. “Eetkomeet neemt kinderen mee op ontdekkingsreis door het grote heelal van verschillende ingrediënten”. Hun doel is om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met gezond eten. Klik hier om het menu vol heerlijke maaltijden te bekijken. 

Aan tafel in de groep eten de kinderen dagelijks samen met de pedagogisch medewerker een gevarieerde en gezonde maaltijd. Zien eten, doet eten: kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leren veel van elkaar. Met deze ervaring zien we dat ook “moeizame eters” steeds meer proeven van de maaltijden. Heeft een kind wat langer de tijd nodig om te wennen? Wij hebben waar nodig contact met de ouders van deze kinderen en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Daarnaast hebben wij kindervoedingscoach Anneke Hoek van VitalbyFood om advies gevraagd. Zij heeft voor zowel de groepsmedewerkers als de ouders handige informatie, tips en adviezen rondom voeding en kinderen op een rijtje gezet. Wil je als ouder meer lezen over voeding en kinderen? Je leest hier het document van Anneke vol waardevolle informatie, adviezen en tips voor ouders.

Aan de warme lunch zijn geen extra kosten verbonden. 

Inschrijven & meer informatie 

Om de flexibele kinderopvang voor iedereen zo goed mogelijk te regelen, hebben we een document opgesteld met flexibele kinderopvang voorwaarden voor het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Heb je hierna nog vragen? Onze Afdeling Relatiebeheer beantwoordt ze graag via 071-7600056 of stuur een e-mail

Vanaf maandag 25 april 2022 nemen wij op alle KDV-locaties van De Kinderhaven en bij BSO De Romeinen geen nieuwe kinderen meer aan met een flexibel opvangpakket. Voor meer informatie verwijzen wij jullie door naar onze Afdeling Relatiebeheer. 

Ben je enthousiast geworden over de flexibele kinderopvang van De Kinderhaven? Dat snappen wij helemaal! Je kan online eenvoudig een vrijblijvende rondleiding inplannen om een van onze locaties vrijblijvend te bekijken. Is rondkijken niet meer nodig? Je kunt jouw kind ook direct inschrijven voor de flexibele kinderopvang op onze BSO-locaties in Leiden.

Onze locaties met flexibele opvang

De Watergeuzen Leiden

Willem Barentszstraat 47
2315 TZ Leiden
T 071-7600056


Meer

De Batavieren Leiden

IJsselkade 48
2314 VM Leiden
T 071-7600056


Meer

BSO Matilo Leiden

Besjeslaan 2a
2314  AZ Leiden
T 071-7600056


Meer
© copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid