Back to school én werk zonder zorgen!

Nog even genieten van heerlijke zonnige dagen voordat het nieuwe schooljaar weer begint.

Aanstaande maandag 30 augustus starten de scholen weer! Na 6 heerlijke vakantieweken komen de boeken en schriften tevoorschijn en begint het “gewone leven” weer. Kinderen naar school en de ouders aan het werk. Zijn jullie er al klaar voor? Wij hebben een aantal handige tips voor jullie op een rijtje gezet zodat de eerste school- en werkweek relaxed van start kan gaan.

“Wekker, wat is dat?”

Heerlijk hè, wakker worden wanneer je wilt. Helaas moeten we er a.s. maandag weer aan geloven. De wekker! Om langzaam te wennen aan het vroege opstaan kun je in de laatste dagen van de vakantie iedere dag de wekker zetten, steeds 10 minuten vroeger. Dat maakt het opstaan op de eerste schooldag een stuk makkelijker! Check!

“Mammm, papppp… Ik kan m’n gymspullen niet vinden!”

Je kent het wel, maandagochtend, 5 minuten voor vertrek naar school: “ Mammm, papppp… Ik kan m’n gymspullen niet vinden!” Een zoektocht naar de gymspullen kun je voorkomen door ze deze week alvast, fris gewassen, in een tasje klaar te hangen bij de voordeur. Check!

“Pianoles, voetbaltraining, BSO-middag en een verjaardagsfeestje”

Zo’n eerste schoolweek staat meestal boordevol afspraken en activiteiten. Om te voorkomen dat je meteen weer aan vakantie toe bent, is het handig om een weekoverzicht te maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hang jullie weekplanning op een zichtbare plek in huis en niemand vergeet zijn of haar activiteiten. Check!

“Vandaag kom ik je halen uit school of oh nee… toch niet…”

Niet alleen de kinderen starten weer met school, speelafspraken en sportactiviteiten. Zelf mag je ook weer aan het werk. Grote kans dat je agenda volstroomt werkverplichtingen. Weet je op welke dagen je zelf de kinderen uit school haalt, wanneer ze bij opa, oma of een vriendje gaan spelen én wanneer ze naar de buitenschoolse opvang gaan? Misschien heb je toch een (extra) opvangmiddag nodig? De week voor de start van het nieuwe schooljaar is het uitgelezen moment om de kinderopvang na te lopen en wellicht te wijzigen van dagen óf extra opvangdagen aan te vragen. Onze collega’s van de Afdeling Relatiebeheer helpen je daar graag mee! Je kunt ze bellen via 071-7600056 of een mailtje sturen.

Wil je eens komen kijken op één van onze opvanglocaties? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Via onze website plan je gemakkelijk een afspraak in. Check! 

Alle tips nagelopen?

Dan kunnen jullie nog even lekker genieten van de laatste vakantiedagen! Wij wensen jullie nog fijne zonnige dagen en alvast een plezierig nieuw school- en werkjaar!

Meer nieuws


Webinars Centrum voor Jeugd en Gezin

Webinars van kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve helpen je verder! Het Centrum voor Jeugd en Gezin stuurt ons regelmatig informatie voor ouders. Graag delen...


Meer

Maak kennis met Geke

Even voorstellenGeke werkt als pedagogisch medewerker bij De Romeinen in Alphen aan den Rijn. Sinds augustus 2011 werkt ze bij De Kinderhaven. Geke: “Toen ik...


Meer

SHOUT OUT 2024 PPINK voor Jolanda van Mulken

Met trots mogen wij delen dat de 1e shout out van 2024 gaat naar onze pedagogisch coach en beleidsmedewerker Jolanda van Mulken.Op 11 december jl. werd...


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid