Blog Kristel: ‘Laat zien wat je doet’

De avonturen van jouw kind op het kinderdagverblijf

Ieder jaar staat bij ons in het teken van een nieuw thema, dit jaar: 'laat zien wat je doet'. We worstelen namelijk al jaren met de vraag hoe wij aan de ouders kunnen laten zien hoe leuk een dag bij ons op het kinderdagverblijf is. Ouders zien immers alleen het moment dat zij hun kindje wegbrengen en weer ophalen. Juist de tijd hiertussen worden de mooiste avonturen beleefd. Deze avonturen blijven helaas vaak onzichtbaar.

De situatie

Wij vinden het belangrijk om de avonturen te laten zien, omdat dit leuk is voor de ouders én omdat dit recht doet aan onze bevlogen medewerkers. Iedere dag doen zij hun uiterste best om alle kinderen de verzorging, aandacht, uitdaging en gezelligheid te bieden die zij nodig hebben. Hierbij kijken onze medewerkers individueel naar de kinderen. Zo kijkt het ene kind liever eerst de kat uit de boom, terwijl het andere kind het liefst direct in actie komt. Het maakt niet uit of het om een baby of om een 8+kind op de BSO gaat, iedere medewerker kent de eigen leeftijdsgroep met de eigen kinderen.

Maar hoe kunnen wij dit op een duidelijke manier laten zien of horen? Allereerst natuurlijk op de momenten dat de ouders hun kind komen halen. De medewerkers op de groepen willen graag vertellen welke avonturen er die dag beleefd zijn. Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk niet zo te zijn. De ene ouder wil alles weten, de ander heeft veel haast en soms komen er meerdere ouders tegelijk, terwijl de medewerkers er juist voor de kinderen zijn die nog op de groep aanwezig zijn. Vaak komt het dan neer op ‘het ging goed vandaag hoor’ of ‘niets bijzonders, lekker gegeten en geslapen’. Er is namelijk helaas niet genoeg tijd om alle ouders uitgebreid te woord te staan. En de avonturen, die worden dan niet genoemd en dat is zó jammer!

Dagverslag in 2020

Wij willen het dus echt anders doen. Tijd voor actie! In de eerste maanden van 2020 starten we met het maken van een dagverslag met foto’s van de avonturen van iedere groep. Deze worden op het ouderportaal gezet, zodat de ouders tijdens hun werk of thuis op hun gemak kunnen zien hoe de dag op het kinderdagverblijf of op de buitenschoolse opvang verloopt. Hier plannen we een vast moment op de dag voor in, die per leeftijdsgroep zal verschillen. Ook komt er nog een app die een melding geeft als er een nieuw bericht is. Hier later meer over!

En dit is nog maar het begin. We willen dit gaan uitbreiden met avontuurlijke filmpjes. En met deze blog natuurlijk. Ontzettend spannend, want dit heb ik nog nooit gedaan. Heb jij ideeën over hoe we de avonturen van jouw kind beter kunnen laten zien? Laat het ons weten.

Vriendelijke groeten van Kristel Akerboom

Meer nieuws


Ben je op zoek naar kinderopvang?

Evelin & Ans van Afdeling Relatiebeheer vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden op iedere locatie. Je kunt hen bereiken via de chatfunctie...


Meer

Maak kennis met Yasmin

Even voorstellenYasmin is praktijkopleider en personeelsplanner bij De Kinderhaven, ze werkt op kantoor bij De Romeinen. 11 jaar geleden begon Yasmin naast haar opleiding als...


Meer

Voorjaarsvakantie bij De Kinderhaven

Hoera, de voorjaarsvakantie is van start gegaan! De kinderen mogen weer genieten van een weekje vakantie.  Tijdens de voorjaarsvakantie zijn onze BSO-locaties de...


Meer
© copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid