Een prachtig GGD rapport voor BSO Matilo

Een onverwachts bezoek tijdens een feestelijke dag

Op 17 mei jl. bracht de GGD-inspecteur een onverwachts bezoek aan BSO Matilo waar we precies op die dag het 5 jarig jubileum feest vierden. Dat ging niet onopgemerkt aan de inspecteur voorbij zoals je hieronder kunt lezen:

“Op de dag van het inspectiebezoek is er feest op BSO Matilo. De BSO bestaat 5 jaar en de beroepskrachten en de kinderen hebben samen een feest georganiseerd. 

Er is een volleybaltoernooi, er wordt muziek gedraaid door een kind van de BSO en later op de middag worden er buiten hamburgers gebakken. Binnen is er een grote tafel met knutselspullen klaargezet. De kinderen helpen mee met alles klaarzetten, de buitenruimte versieren en groenten snijden voor de hamburgers. 

De beroepskrachten begeleiden de kinderen op een rustige en ontspannen manier. Er worden gesprekjes aangegaan en de kinderen gaan hun eigen gang. De meeste kinderen zijn ontspannen bezig en genieten zichtbaar van de dingen die gebeuren en die zij zelf mogen doen. Een kind dat niet tot spel komt wordt gezien door de beroepskracht. De beroepskracht stelt voor om binnen te gaan knutselen, dat wil het kind wel en ze rent gelijk naar binnen. 

De meeste kinderen doen mee met het volleybaltoernooi, anderen staan bij de muziek te luisteren en weer anderen zijn bezig met anderen/vriendjes. De omgang tussen de kinderen onderling is positief. De jongen die zelf DJ benodigdheden heeft meegenomen geniet zichtbaar van het feit dat hij DJ is, hij kijkt af en toe om zich heen voor goedkeuring en als hij een compliment krijgt van een van de beroepskrachten, glimlacht hij en buigt hij zich weer over zijn draaitafel.”

Klik hier om het volledige rapport van BSO Matilo te lezen. 

Wij zijn enorm trots op de medewerkers en de kinderen van BSO Matilo! Samen maken zij van iedere dag een feestje! 

Meer nieuws


Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf

Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf Sinds januari 2022 zijn we op onze kinderdagverblijflocaties gestart met een warme maaltijd als lunch voor kinderen...


Meer

Hoera!

20 jaar in dienst! Hoera vandaag zijn Ilse werkzaam bij BSO De Watergeuzen en Jolanda werkzaam bij Kinderdagverblijf De Batavieren 20 jaar in dienst bij De...


Meer

Cursus positive discipline

Cilleke van Gijzen-Markslag heeft gevraagd of wij de volgende informatie met jullie willen delen. Het ouderschap kan een pittige uitdaging zijn!Zeker wanneer je...


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid