Een prachtig GGD rapport voor BSO Matilo

Een onverwachts bezoek tijdens een feestelijke dag

Op 17 mei jl. bracht de GGD-inspecteur een onverwachts bezoek aan BSO Matilo waar we precies op die dag het 5 jarig jubileum feest vierden. Dat ging niet onopgemerkt aan de inspecteur voorbij zoals je hieronder kunt lezen:

“Op de dag van het inspectiebezoek is er feest op BSO Matilo. De BSO bestaat 5 jaar en de beroepskrachten en de kinderen hebben samen een feest georganiseerd. 

Er is een volleybaltoernooi, er wordt muziek gedraaid door een kind van de BSO en later op de middag worden er buiten hamburgers gebakken. Binnen is er een grote tafel met knutselspullen klaargezet. De kinderen helpen mee met alles klaarzetten, de buitenruimte versieren en groenten snijden voor de hamburgers. 

De beroepskrachten begeleiden de kinderen op een rustige en ontspannen manier. Er worden gesprekjes aangegaan en de kinderen gaan hun eigen gang. De meeste kinderen zijn ontspannen bezig en genieten zichtbaar van de dingen die gebeuren en die zij zelf mogen doen. Een kind dat niet tot spel komt wordt gezien door de beroepskracht. De beroepskracht stelt voor om binnen te gaan knutselen, dat wil het kind wel en ze rent gelijk naar binnen. 

De meeste kinderen doen mee met het volleybaltoernooi, anderen staan bij de muziek te luisteren en weer anderen zijn bezig met anderen/vriendjes. De omgang tussen de kinderen onderling is positief. De jongen die zelf DJ benodigdheden heeft meegenomen geniet zichtbaar van het feit dat hij DJ is, hij kijkt af en toe om zich heen voor goedkeuring en als hij een compliment krijgt van een van de beroepskrachten, glimlacht hij en buigt hij zich weer over zijn draaitafel.”

Klik hier om het volledige rapport van BSO Matilo te lezen. 

Wij zijn enorm trots op de medewerkers en de kinderen van BSO Matilo! Samen maken zij van iedere dag een feestje! 

Meer nieuws


Ben je op zoek naar kinderopvang?

Evelin & Ans van Afdeling Relatiebeheer vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden op iedere locatie. Je kunt hen bereiken via de chatfunctie...


Meer

Maak kennis met Yasmin

Even voorstellenYasmin is praktijkopleider en personeelsplanner bij De Kinderhaven, ze werkt op kantoor bij De Romeinen. 11 jaar geleden begon Yasmin naast haar opleiding als...


Meer

Voorjaarsvakantie bij De Kinderhaven

Hoera, de voorjaarsvakantie is van start gegaan! De kinderen mogen weer genieten van een weekje vakantie.  Tijdens de voorjaarsvakantie zijn onze BSO-locaties de...


Meer
© copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid