Kinderboekenweek 2022

Bij De Kinderhaven besteden we ieder jaar aandacht aan de kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is begonnen!

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, kinderopvang, boekhandels en culturele centra hierop in.

Gi-ga-groen!

Het thema van dit jaar is Gi-Ga-Groen! De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten.

De Kinderboekenweek bij De Kinderhaven

Bij De Kinderhaven wordt er al elke dag voorgelezen op alle groepen. Tijdens de Kinderboekenweek besteden we extra aandacht aan het voorlezen en doen we allerlei activiteiten op de groepen die aansluiten bij het thema van de kinderboekenweek. Volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Leuk om te weten….

Als je een kinder- of jeugdboek koopt voor minimaal € 12,50 krijg je als Kinderboekenweekgeschenk de nieuwe Dolfje Weerwolfje, Spekkie en Sproet of Dog Man. Voor peuters/kleuters is er een prentenboek van de Kinderboekenweek ‘Egalus’ te koop voor maar € 8,25.

Boekentips

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. Wij delen hieronder graag wat boeken met jullie die aansluiten bij het thema “Gi-Ga-Groen” en de herfst.

Meer nieuws


Een verrassingsbezoek van de GGD bij BSO Matilo

De GGD op bezoek bij BSO Matilo In de kinderopvang worden de organisaties jaarlijks gecontroleerd door de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Op 4 mei jl. heeft...


Meer

Maak kennis met Mayra

Even voorstellenMayra is personeelsplanner en praktijkopleider bij De Kinderhaven. Ze werkt voornamelijk op kantoor en is al sinds 2016 een aanwinst voor De Kinderhaven. Mayra: “...


Meer

Maak kennis met Khadya

Even voorstellenKhadya is pedagogisch medewerker bij De Kinderhaven, je spreekt haar naam uit als Gadiesja. Ze werkt op groep 'de Bataafjes' bij De Romeinen....


Meer
© copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid