Nationale Voorleesdagen 2021

Kijk mee hoe Coco durft te vliegen!

Ieder jaar worden in januari de Nationale Voorleesdagen gehouden. Tijdens deze dagen is er extra aandacht voor lezen en voorlezen. De Kinderhaven doet ieder jaar mee, zo ook dit jaar. De Nationale Voorleesdagen gaan van start op woensdag 20 januari a.s. en duren t/m zaterdag 30 januari 2021.

Virtuele voorleesmarkt - Coco kan het! 

Helaas kan er dit jaar door de coronamaatregelen geen voorlees-feestmarkt plaatsvinden bij BplusC in Leiden. Gelukkig hebben ze daar een mooi alternatief voor bedacht. BplusC heeft vanaf woensdag 20 januari een virtuele markt op hun website. Allerlei organisaties hebben een bijdrage geleverd aan deze markt. Zo vind je er bijvoorbeeld een activiteit of een zoekspelletje. De Kinderhaven heeft ook meegedaan. Wellicht ben je dus via de virtuele markt bij dit nieuwsbericht gekomen.

Wij hebben een filmpje over Coco gemaakt. Coco wil graag vliegen maar is eigenlijk te bang. Zou het Coco lukken om toch te gaan vliegen? Kijk je mee? 

Kijk hier het filmpje van Coco kan het! 

(Voor-) lezen maakt van kleintjes grote lezers

Bij De Kinderhaven laten we graag zien hoe belangrijk voorlezen en lezen is voor kinderen. Voorlezen is een vast onderdeel van de dag waarbij de groepsmedewerkers alle kinderen kennis laten maken met lezen. Onderzoek toont namelijk aan dat kinderen die worden voorgelezen een grotere woordenschat hebben. Dit heeft uiteindelijk ook een positief effect op spelling en begrijpend lezen op de basisschool. Hiermee zijn we al bezig om de kinderen voor te bereiden op het onderwijs (doorgaande leerlijn). 

Online bijeenkomst over zelfvertrouwen bij kinderen 

Teuny Dibbits, pedagogisch adviseur van het CJG en Marie Mattijssen, leesconsulent van BplusC verzorgen een online bijeenkomst over zelfvertrouwen bij dreumesen, peuters en kleuters. Hoe kun je je kind stimuleren uitdagingen aan te gaan en ondersteunen bij spannende dingen? En hoezo helpt voorlezen ook? Een gratis informatief uur met tips voor ouders en professionals. De online bijeenkomst is op donderdag 28 januari 2021. Aanmelden kan vóór maandag 18 januari a.s. via de website van het CJG Leiden.

Lid worden van de bibliotheek 

Peuters en kleuters die lid worden (gratis tot 18 jaar) van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen een vingerpopje van Coco zolang de voorraad strekt. Kijk voor meer informatie op  www.bplusc.nl/bibliotheek/lid-worden 

Meer informatie?

Neem eens een kijkje op de website van de Nationale Voorleesdagen.  Daar vind je allerlei leuke activiteiten en meer informatie over de Nationale Voorleesdagen. 

Meer nieuws


De Kinderhaven en het coronavirus

Corona en De Kinderhaven Voor alle informatie over het coronavirus en De Kinderhaven verwijzen wij jullie naar de speciale corona-pagina op onze website: Corona...


Meer

Back to school én werk zonder zorgen!

Nog even genieten van heerlijke zonnige dagen voordat het nieuwe schooljaar weer begint.Aanstaande maandag 30 augustus starten de scholen weer! Na 6 heerlijke vakantieweken komen...


Meer

Hoera, een prachtig GGD-rapport voor BSO De Watergeuzen.

Inspectie GGD bij buitenschoolse opvang De WatergeuzenIn de kinderopvang worden de organisaties jaarlijks gecontroleerd door de GGD (Gemeentelijke Gezondheids Dienst). Een aantal weken geleden...


Meer
© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid