(Voor-) lees inspiratie voor thuis

Boordevol handige tips!

Bij De Kinderhaven lezen we dagelijks voor aan de kinderen. Wij vinden het erg belangrijk dat de taalontwikkeling gestimuleerd word. Daarom werken wij samen met verschillende bibliotheken. Ook zijn onze locaties “Boekstart-locaties”. BoekStart stimuleert lezen met baby's, dreumesen en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Nu de reguliere kinderopvang gesloten is, kunnen wij niet meer dagelijks aan alle kinderen voorlezen. Gelukkig zijn er allerlei online mogelijkheden om thuis aan de slag te gaan met (voor-) lezen, boeken en schrijven. Via onze samenwerkingspartners BplusC Leiden en De Bibilotheek Rijn en Venen (Alphen aan den Rijn) hebben wij allerlei handige en leuke tips ontvangen. Deze informatie delen wij graag met jullie. 

Gratis gebruik maken van Bereslim

Bereslim is een aanbieder van computerspelletjes voor jonge kinderen in de leeftijd van 3-7 jaar. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken. Wanneer je een bibilotheek-abonnement bij BplusC hebt, kun je hier altijd gratis gebruik van maken. Omdat veel kinderen en ouders thuis zijn, heeft BplusC een leuke actie voor iedereen! Je kunt met de code BPLUSC gratis 3 weken gebruik maken van Bereslim. De code mag meerdere keren gebruikt worden, zodat je telkens opnieuw gebruik kunt maken van de gratis actie. Vraag hier de actie-code aan. Vul bij bibliotheek BPLUSC in en je ontvangt de actie-code meteen.

De Jeugdbibliotheek 

De Jeugdbibliotheek deelt handige tips voor luisterboeken, voorleesfilmpjes en e-boeken voor kinderen in verschillende leeftijdscategoriën. Je vindt deze handige tips hier.

28.000 gratis e-boeken voor jong en oud

Heb je een BplusC bibliotheek abonnement? Dan mag je altijd gratis gebruik maken van hun online bibliotheek. Je vindt er maar liefst 28.000 e-boeken voor alle leeftijden. Op de website van BplusC vind je er alle informatie over.

Thuis werken aan de leesbevordering

Stichting Lezen heeft een uitgebreid artikel gemaakt met handige tips om thuis het lezen door kinderen te bevorderen. Je leest het hele artikel hier. 

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Bekijk dan eens onderstaande links voor nog meer boekentips, filmpjes en gratis acties!

Media Smarties- voor educatieve filmpjes en verhalen. 

De Voorleeshoek -  voor voorleesverhalen ( nu met actie: eerste maand gratis).

School TV - educatieve filmpjes met allerlei onderwerpen. 

Wepboek - voor online voorleesverhalen. 

Meer nieuws


De Kinderhaven en het coronavirus

Corona en De Kinderhaven Voor alle informatie over het coronavirus en De Kinderhaven verwijzen wij jullie naar de speciale corona-pagina op onze website: Corona...


Meer

Groepsmedewerkers ronden babytraining met succes af!

Training “communiceren met baby's in de kinderopvang”Toen in december 2020 voor een nog onbekende periode onze reguliere kinderopvang dicht moest, heeft onze pedagogisch coach...


Meer

Nieuwsgierig naar wat onze BSO-locaties gaan doen in de voorjaarsvakantie?

Hoera, de voorjaarsvakantie is in zicht! De voorjaarsvakantie komt er weer aan! Normaliter een gezellige drukke week waarin we voor alle kinderen een te...


Meer
© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid