(Voor-) lees inspiratie voor thuis

Boordevol handige tips!

Bij De Kinderhaven lezen we dagelijks voor aan de kinderen. Wij vinden het erg belangrijk dat de taalontwikkeling gestimuleerd word. Daarom werken wij samen met verschillende bibliotheken. Ook zijn onze locaties “Boekstart-locaties”. BoekStart stimuleert lezen met baby's, dreumesen en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Nu de reguliere kinderopvang gesloten is, kunnen wij niet meer dagelijks aan alle kinderen voorlezen. Gelukkig zijn er allerlei online mogelijkheden om thuis aan de slag te gaan met (voor-) lezen, boeken en schrijven. Via onze samenwerkingspartners BplusC Leiden en De Bibilotheek Rijn en Venen (Alphen aan den Rijn) hebben wij allerlei handige en leuke tips ontvangen. Deze informatie delen wij graag met jullie. 

Gratis gebruik maken van Bereslim

Bereslim is een aanbieder van computerspelletjes voor jonge kinderen in de leeftijd van 3-7 jaar. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken. Wanneer je een bibilotheek-abonnement bij BplusC hebt, kun je hier altijd gratis gebruik van maken. Omdat veel kinderen en ouders thuis zijn, heeft BplusC een leuke actie voor iedereen! Je kunt met de code BPLUSC gratis 3 weken gebruik maken van Bereslim. De code mag meerdere keren gebruikt worden, zodat je telkens opnieuw gebruik kunt maken van de gratis actie. Vraag hier de actie-code aan. Vul bij bibliotheek BPLUSC in en je ontvangt de actie-code meteen.

De Jeugdbibliotheek 

De Jeugdbibliotheek deelt handige tips voor luisterboeken, voorleesfilmpjes en e-boeken voor kinderen in verschillende leeftijdscategoriën. Je vindt deze handige tips hier.

28.000 gratis e-boeken voor jong en oud

Heb je een BplusC bibliotheek abonnement? Dan mag je altijd gratis gebruik maken van hun online bibliotheek. Je vindt er maar liefst 28.000 e-boeken voor alle leeftijden. Op de website van BplusC vind je er alle informatie over.

Thuis werken aan de leesbevordering

Stichting Lezen heeft een uitgebreid artikel gemaakt met handige tips om thuis het lezen door kinderen te bevorderen. Je leest het hele artikel hier. 

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Bekijk dan eens onderstaande links voor nog meer boekentips, filmpjes en gratis acties!

Media Smarties- voor educatieve filmpjes en verhalen. 

De Voorleeshoek -  voor voorleesverhalen ( nu met actie: eerste maand gratis).

School TV - educatieve filmpjes met allerlei onderwerpen. 

Voorlees Express - voor online voorleesverhalen. 

Meer nieuws


Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf

Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf Sinds januari 2022 zijn we op onze kinderdagverblijflocaties gestart met een warme maaltijd als lunch voor kinderen...


Meer

Cursus positive discipline

Cilleke van Gijzen-Markslag heeft gevraagd of wij de volgende informatie met jullie willen delen. Het ouderschap kan een pittige uitdaging zijn!Zeker wanneer je...


Meer

Maak kennis met Janneke

Even voorstellenSinds 2008 werkt Janneke bij De Kinderhaven. In die tijd begon ze als leidster op de babygroep De Matroosjes. Ze werkte nog een tijdje...


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid