(Voor-) lees inspiratie voor thuis

Boordevol handige tips!

Bij De Kinderhaven lezen we dagelijks voor aan de kinderen. Wij vinden het erg belangrijk dat de taalontwikkeling gestimuleerd word. Daarom werken wij samen met verschillende bibliotheken. Ook zijn onze locaties “Boekstart-locaties”. BoekStart stimuleert lezen met baby's, dreumesen en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Nu de reguliere kinderopvang gesloten is, kunnen wij niet meer dagelijks aan alle kinderen voorlezen. Gelukkig zijn er allerlei online mogelijkheden om thuis aan de slag te gaan met (voor-) lezen, boeken en schrijven. Via onze samenwerkingspartners BplusC Leiden en De Bibilotheek Rijn en Venen (Alphen aan den Rijn) hebben wij allerlei handige en leuke tips ontvangen. Deze informatie delen wij graag met jullie. 

Gratis gebruik maken van Bereslim

Bereslim is een aanbieder van computerspelletjes voor jonge kinderen in de leeftijd van 3-7 jaar. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken. Wanneer je een bibilotheek-abonnement bij BplusC hebt, kun je hier altijd gratis gebruik van maken. Omdat veel kinderen en ouders thuis zijn, heeft BplusC een leuke actie voor iedereen! Je kunt met de code BPLUSC gratis 3 weken gebruik maken van Bereslim. De code mag meerdere keren gebruikt worden, zodat je telkens opnieuw gebruik kunt maken van de gratis actie. Vraag hier de actie-code aan. Vul bij bibliotheek BPLUSC in en je ontvangt de actie-code meteen.

De Jeugdbibliotheek 

De Jeugdbibliotheek deelt handige tips voor luisterboeken, voorleesfilmpjes en e-boeken voor kinderen in verschillende leeftijdscategoriën. Je vindt deze handige tips hier.

28.000 gratis e-boeken voor jong en oud

Heb je een BplusC bibliotheek abonnement? Dan mag je altijd gratis gebruik maken van hun online bibliotheek. Je vindt er maar liefst 28.000 e-boeken voor alle leeftijden. Op de website van BplusC vind je er alle informatie over.

Thuis werken aan de leesbevordering

Stichting Lezen heeft een uitgebreid artikel gemaakt met handige tips om thuis het lezen door kinderen te bevorderen. Je leest het hele artikel hier. 

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Bekijk dan eens onderstaande links voor nog meer boekentips, filmpjes en gratis acties!

Media Smarties- voor educatieve filmpjes en verhalen. 

De Voorleeshoek -  voor voorleesverhalen ( nu met actie: eerste maand gratis).

School TV - educatieve filmpjes met allerlei onderwerpen. 

Voorlees Express - voor online voorleesverhalen. 

Meer nieuws


Ben je op zoek naar kinderopvang?

Evelin & Ans van Afdeling Relatiebeheer vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden op iedere locatie. Je kunt hen bereiken via de chatfunctie...


Meer

Maak kennis met Yasmin

Even voorstellenYasmin is praktijkopleider en personeelsplanner bij De Kinderhaven, ze werkt op kantoor bij De Romeinen. 11 jaar geleden begon Yasmin naast haar opleiding als...


Meer

Voorjaarsvakantie bij De Kinderhaven

Hoera, de voorjaarsvakantie is van start gegaan! De kinderen mogen weer genieten van een weekje vakantie.  Tijdens de voorjaarsvakantie zijn onze BSO-locaties de...


Meer
© copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid