Wijziging studiedagen aanvragen bij de BSO

Vanaf maandag 21 augustus a.s. maken wij het aanvragen van studiedagen gemakkelijker voor ouders van De Kinderhaven. De grootste wijziging betreft dat de optie “ruilen van een afwezige vakantiedag naar een studiedag” komt te vervallen. Om het aanvragen van studiedagopvang voor ouders te verduidelijken hebben wij een aantal voorwaarden opgesteld. Wij verzoeken jullie onderstaande informatie te lezen en bij vragen contact op te nemen met onze Afdeling Relatiebeheer.

Ik maak gebruik van een BSO 52 weken opvangpakket (schoolmiddagen en vakantiedagen)

  • Om gebruik te maken van studiedagopvang moet je altijd een aanvraag doen via het ouderportaal. In de kalender staat op de datum van de studiedag een “wit” tijdblok met de omschrijving “studiedag 52 weken pakket”. Via dit tijdblok vraag je de studiedag aan.
  • De studiedag moet minimaal 1 maand van te voren worden aangevraagd. Later aanvragen (korter dan 1 maand van tevoren) kan, maar hierbij geldt: vol = vol.
  • Valt de studiedag op de opvangdag van jouw kind(eren), dan zijn er geen kosten verbonden aan de extra studiedagopvanguren. Kinderen waarvan de studiedag op de opvangdag valt hebben voorrang op kinderen die extra willen komen. 
  • Valt de studiedag niet op de opvangdag van jouw kind(eren), dan zijn er ook geen kosten verbonden aan de studiedagopvanguren en is de opvang van 7.30- einde schooltijd. De kinderen worden pas ingepland als de personeelsroosters bekend zijn en totdat het leidster-kind-ratio van de groep is bereikt. Dit is ongeveer 2 weken van tevoren. De kinderen waarvan de studiedag niet valt op de opvangdag hebben voorrang op kinderen met een 40 weken opvangpakket.
  • Omdat er bij een BSO 52 weken opvangpakket geen extra kosten meer verbonden zijn aan studiedagopvang, vervalt dus de optie “ruilen van afwezige vakantiedag naar studiedag”.

Ik maak gebruik van een BSO 40 weken opvangpakket (alleen schoolmiddagen)

  • Om gebruik te maken van studiedagopvang moet je altijd een studiedag aanvragen via het ouderportaal. In het ouderportaal staat op de datum van de studiedag een “wit” tijdblok met de omschrijving “studiedag 40 weken pakket”. Via dit tijdblok vraag je een studiedag aan.
  • De studiedag moet minimaal 1 maand van te voren worden aangevraagd. Later aanvragen (korter dan 1 maand van tevoren) kan, maar hierbij geldt: vol = vol.
  • Bij een BSO 40 weken opvangpakket zijn er altijd extra kosten verbonden aan studiedagopvang. In 2023 is het uurtarief van studiedagopvang: € 9,99.
  • Valt de studiedag niet op de opvangdag van jouw kind(eren), dan is de opvang van 7.30- einde schooltijd. De kinderen worden pas ingepland als de personeelsroosters bekend zijn en totdat het leidster-kind-ratio van de groep is bereikt. Dit is ongeveer 2 weken van tevoren.
  • Kinderen met een BSO 52 weken pakket hebben voorrang op kinderen met een BSO 40 weken pakket.

Ter informatie: Heb je als ouder van De Kinderhaven al studiedagopvang voor schooljaar 2023/2024 aangevraagd, dan zal onze Afdeling Relatiebeheer ervoor zorgen dat deze op de nieuwe manier in ons planningsysteem worden verwerkt. Je hoeft de studiedagopvang dan niet opnieuw via het ouderportaal aan te vragen.

Wij hopen jullie voldoende te hebben geïnformeerd. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met onze Afdeling Relatiebeheer via info@dekinderhaven.nl of 071-7600056.

 

Met vriendelijke groet,

 

Kristel Akerboom

Directeur De Kinderhaven 

Meer nieuws


Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf

Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf Sinds januari 2022 zijn we op onze kinderdagverblijflocaties gestart met een warme maaltijd als lunch voor kinderen...


Meer

Maak kennis met Maxime

Even voorstellenAls stagiair begon Maxime in september 2020 bij De Kinderhaven. Na haar studie begon Maxime in 2022 als pedagogisch medewerker bij de nieuwe groep genaamd “...


Meer

BSO De Romeinen is goedgekeurd door de GGD

Inspectie GGD bij buitenschoolse opvang De Romeinen.Binnen de kinderopvang branche worden de organisaties jaarlijks gecontroleerd door de GGD (Gemeentelijke Gezondheids Dienst). In januari 2023 is...


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid