Corona en De Kinderhaven 

Via deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus en onze opvang. De landelijke maatregelen veranderen zeer regelmatig. Dit betekent dat wij niet altijd meteen de meest recente informatie kunnen verwerken op deze pagina. De Rijksoverheid deelt de meest recente informatie die leidend is op haar website

Laatste update informatie: maandag 10 januari 2022.

Welkom terug op de BSO!

Hoera, we gaan vanaf vandaag, maandag 10 januari, zijn we weer open op de BSO's! Wat zijn we blij dat we alle kinderen weer mogen verwelkomen! De meeste kinderen zullen het heel fijn vinden om weer samen te kunnen spelen met hun BSO-vrienden. Andere kinderen zullen weer een beetje moeten wennen. Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen zich plezier hebben én veilig en vertrouwd voelen. Wij zullen hier zo goed mogelijk op proberen aan te sluiten.

Protocol Kinderopvang 

Sinds de heropening van de reguliere kinderopvang op 11 mei 2020 werken wij volgens het protocol Kinderopvang. Dit protocol is opgesteld door de Brancheorganisatie Kinderopvang, de Brancheorganisatie Maatschappelijke Kinderopvang, Boink, Voor Werkende Ouders en FNV in samenspraak met SZW. Op basis van dit protocol hanteren wij onze veiligheidsmaatregelen. Het gehele protocol is hier na te lezen.  Het protocol is gewijzigd op 24 december 2021.

Wanneer mag mijn kind wel/niet naar de opvang?

Deze vraag wordt dagelijks gesteld door ouders die niet goed weten bij welke klachten zij hun kind(eren) wel of niet mogen brengen naar de opvang. Vanuit het protocol Kinderopvang werken wij met de beslisboom. Hiermee kan worden bepaald of een kind wel of niet naar de opvang mag komen. Bij twijfel overleggen groepsmedewerkers altijd met hun locatiehoofd.   

Beslisboom Nederlands & Decision tree English 

Vergoeding kinderopvangkosten tijdens sluiting

Alle ouders die gebruikmaken van de BSO en hun factuur tijdens de sluiting volledig door zijn blijven betalen, ontvangen voor de periode 21 december 2021 tot 10 januari 2022 een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Dit geldt óók voor ouders die noodgedwongen gebruik moesten maken van de noodopvang. De tegemoetkoming is vergelijkbaar met de tegemoetkomingen van de vorige sluitingsperiodes. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid. 

Veiligheidsmaatregelen De Kinderhaven

Om de kinderopvang op een zo veilig mogelijke manier aan te bieden hanteren wij, naast de maatregelen uit het protocol Kinderopvang, al enige tijd veiligheidsmaatregelen binnen De Kinderhaven. 

De veiligheidsmaatregelen worden regelmatig gedeeld via nieuwsbrieven. Ben je ouder bij De Kinderhaven en ontvang je geen nieuwsbrieven? Stuur dan een mail naar onze Afdeling Relatiebeheer.

Wil je meer informatie?

Wij vinden het belangrijk om de ouders van De Kinderhaven op de hoogte te houden van de meest recente informatie rondom het coronavirus en de kinderopvang. Wij versturen informatie aan onze ouders via de mail en via het ouderportaal.

Ben je ouder bij De Kinderhaven en heb je geen nieuwsbrief ontvangen óf heb je een andere vraag over corona en de kinderopvang? Neem dan gerust contact op met onze Afdeling Relatiebeheer. 

© copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid