Cursus positive discipline

Cilleke van Gijzen-Markslag heeft gevraagd of wij de volgende informatie met jullie willen delen. 

Het ouderschap kan een pittige uitdaging zijn!

Zeker wanneer je een kind hebt met een sterke wil, een vlotte geest, veel energie en een hoge gevoeligheid op diverse gebieden. 
Ben jij ouder van zo’n (vermoedelijk) hoogbegaafd, hooggevoelig kind? Vraag je je regelmatig af hoe je meer rust in het gezin kunt krijgen, uit de strijd kunt blijven waarbij je zowel je kind(eren) als jezelf recht doet?

Positive Discipline is een manier van opvoeden die goed aansluit bij de specifieke uitdagingen en noden van deze doelgroep! Daarom richten wij ons in deze cursus graag specifiek op ouders en opvoeders die zich herkennen in de bovenstaande omschrijving.

Positive Discipline is voor alle ouders die praktische tools en vaardigheden willen leren om respectvol met kinderen om te gaan en in verbinding te blijven. Je leert positief omgaan met je kinderen wanneer zij niet luisteren en niet mee willen werken, en hoe je effectief grenzen stelt en consequent kunt zijn. Met behulp van theorie en oefeningen gaan we dieper in op thema’s zoals driftbuien, ruzies, machtsstrijd, niet willen eten, niet willen slapen, huiswerk discussies en vele andere frustraties waar je als ouder mee te maken krijgt.

Door deze interactieve cursus te volgen, en te oefenen met het materiaal, zul je meer vertrouwen krijgen in je rol als ouder. Je leert je te verplaatsen in je kind en dit inzicht te gebruiken om manieren te vinden die wél werken. Uiteindelijk met als doel meer rust en plezier thuis.

Praktische informatie: 

De cursus wordt gegeven door Cilleke van Gijzen-Markslag, gecertificeerd Positive Discipline Parent Educator en eigenaar van Spring Talentbegeleiding. Opgeven kan door een mail te sturen naar cilleke@springtalentbegeleiding.nl Vragen? Bel Cilleke 06 48 444 392.

Data: 

Dinsdag 16 april, 23 april, 14 mei, 11 juni en 25 juni 2024. 
Tijd 20:00 - 22:00 uur. 
Locatie; IJsselkade 48 (in het gebouw van De Kinderhaven) 
Kosten: 249 euro per persoon, inclusief werkmap ter waarde van 25 euro.
Volgt je partner de cursus mee dan betaalt deze slechts 99 euro! Er is plek voor 10 personen.

Meer informatie vind je hier

Meer nieuws


Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf

Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf Sinds januari 2022 zijn we op onze kinderdagverblijflocaties gestart met een warme maaltijd als lunch voor kinderen...


Meer

Hoera!

20 jaar in dienst! Hoera vandaag zijn Ilse werkzaam bij BSO De Watergeuzen en Jolanda werkzaam bij Kinderdagverblijf De Batavieren 20 jaar in dienst bij De...


Meer

Maak kennis met Janneke

Even voorstellenSinds 2008 werkt Janneke bij De Kinderhaven. In die tijd begon ze als leidster op de babygroep De Matroosjes. Ze werkte nog een tijdje...


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid