Leestips van Jeugdboekhandel Silvester

Iedere week de leukste, mooiste en spannendste boeken!

Bij Jeugdboekhandel Silvester in Leiden krijgen ze iedere week de nieuwste boeken binnen. Ze zetten een aantal leuke tips voor jullie op een rijtje:

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt

Tot op heden werd je er niet wijzer van. Van poëzie. Niet wijzer en niet rijker. Gelukkig zijn er nu gedichten waar je wat aan hebt! Edward van de Vendel schreef poëzie om met alle dagelijkse ongemakken om te kunnen gaan. Want… wat te doen als je niet weet wat je wilt worden? Als je midden in de nacht moet plassen en het is koud en je voeten bevriezen? Of als je niet weet wat je moet tekenen?
Op die laatste vraag weet Martijn van der Linden het juiste antwoord te vinden. In dit boek illustreerde hij de 25 Gedichten waar je wat aan hebt. En hoe! Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken voor als je je verveelt of andere zorgen hebt. Een verrijking van het bestaan. Je wordt er wijzer van. En rijker. Lees maar. Dan weet je ook wat je moet doen als je niet van poëzie denkt te houden.
 
Voor iedereen vanaf 7 jaar.

De boom met het oor

In De boom met het oor, het nieuwe boek van Annet Schaap en Philip Hopman, is de hoofdpersoon een stukje gegroeid. Hij heeft het op school ontdekt, maar er is niemand om het aan te vertellen. En het is nog wel zulk groot nieuws. Teleurgesteld slentert hij door de stad, in de regen, tot hij krijgt ingefluisterd dat hij bij de boom met het oor moet zijn. Die luistert altijd, naar iedereen. De jongen zoekt en vindt de grote, indrukwekkende boom in het park. Hij is echter niet de enige: er staat een rij voor de boom, een rij van kleine dieren, insecten. Die hebben óók iets groots te vertellen.
De boom met het oor is een prachtig prenten- en voorleesboek over verschillende leefwerelden die zich toch vlakbij elkaar bevinden. En over luisteren, geluiden en lawaai. Maar vooral over aandacht. Wie heeft er aandacht voor de jongen, voor de stoet insecten, voor alle verhalen in de stad? Juist: de boom met het oor!

(Voor)lezen vanaf 6 jaar.

De school van de magische dieren

De nieuwe school van Ida lijkt aan de buitenkant op een gewone school. Maar Winterstein is allesbehalve gewoon. Sinds de komst van de nieuwe juffrouw in Ida’s klas merken de kinderen dat dingen veranderen. Op een dag krijgt de klas bezoek. Het is een vreemde man. Hij praat niet veel en er zit een ekster op zijn schouder. De juf vertelt dat deze man een magische dierenwinkel heeft en dat alle kinderen die het nodig hebben een magisch dier zullen ontvangen. Een vriend voor het leven die kan spreken, maar alleen met jou. Ze weten niet van tevoren wanneer dat zal zijn en ze kunnen niet kiezen welk dier het wordt. Benni en Ida zijn de eerste kinderen die een magische dier ontvangen. Wanneer er op school vreemde dingen gebeuren en Benni wordt beschuldigd van diefstal en andere (stinkende) zaken, gaan hij en zijn dappere magisch dier op onderzoek uit. De school van de magische dieren is een vlot geschreven, makkelijk leesbaar boek. Over vriendschap, moed en in jezelf geloven.

Om zelf te lezen vanaf 8 jaar en om voor te lezen vanaf 6 jaar.

Feo en de wolven

Feodora is een dapper meisje, ze strijdt voor rechtvaardigheid. In het boek Feo en de wolven krijgt ze te maken met de macht van de tsaar in het Rusland van 100 jaar geleden en strijdt ze tegen zijn generaals en soldaten. Ze komt op voor de wolven die door haar moeder en haarzelf verwilderd zijn. Want in die tijd hielden sommige rijken een wolf als huisdier, tot die toch niet zo aaibaar bleek te zijn als ze dachten. En dan werd de wolf naar Feo’s moeder gebracht, die de wolf leert weer in de wildernis te leven. Juist daarvoor wordt ze gevangen gezet. Feo moet dan zichzelf en haar wolven zien te redden van de wrede generaal. En haar moeder bevrijden uit de gevangenis.
Ze verzamelt vrienden om zich heen en weet met zeer unieke ideeën en vondsten de soldaten steeds op afstand te houden.
In Feo en de wolven neemt Katherine Rundell je mee in een spannend avontuur, een dappere kruistocht tegen een sterkere macht. Feo is als David die het opneemt tegen Goliath. Een geweldig boek!

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

De magische apotheek

Lucy verhuist van Berlijn naar een vervallen villa op het platteland.  Haar ouders en haar vijfjarige broertje Benno vinden het een droomhuis, maar Lucie mist het stadsleven en vermijdt de nieuwsgierige dorpsgenoten zoals de buurjongen Mats. Wanneer Lucie en Benno dwalen door de villa vinden ze een merkwaardige wereldbol en een geheime bergplaats, die eruit ziet als een apotheek. En hebben de vreemde geuren in huis iets te maken met de plantenkas achter het huis?
Als de volwassenen in het dorp plotseling aan geheugenverlies lijden is actie geboden om het raadsel van de villa op te lossen.

De magische apotheek van Anna Ruhe is een spannend (voor)leesboek voor kinderen vanaf 9 jaar.

Heb je de smaak te pakken? 

Neem dan eens een kijkje op de website van Jeugdboekhandel Silvester. Hier kun je het volledige assortiment bekijken! Breng ook eens een bezoekje aan de boekhandel. Laat je inspireren en ga eens neuzen tussen de mooie boeken. 

Jeugdboekhandel Silvester
Rapenburg 17
2311 GE Leiden

 

BRON: nieuwsbrief Jeugdboekhandel Silvester.

Meer nieuws


Hoera, BSO De Batavieren is goedgekeurd door de GGD!

Inspectie GGD bij buitenschoolse opvang De BatavierenBinnen de kinderopvang branche worden de organisaties jaarlijks gecontroleerd door de GGD (Gemeentelijke Gezondheids Dienst). Op 2 juni jl....


Meer

Een prachtig GGD rapport voor BSO Matilo

Een onverwachts bezoek tijdens een feestelijke dagOp 17 mei jl. bracht de GGD-inspecteur een onverwachts bezoek aan BSO Matilo waar we precies op die dag...


Meer

Welkom bij De Kinderhaven!

Themabijeenkomst voor nieuwe ouders De wereld van kinderopvang, hoe werkt dat nou? Na een rondleiding bij De Kinderhaven meld je je als ouder aan...


Meer
© copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid