Verwonder om de hoek | De Willie Wortel Kunstclub

Alles leren over techniek! 

Verwonder om de Hoek is een initiatief waarbij kinderen in de regio Holland Rijnland de kans krijgen om hun passies te ontdekken en zich daarin te verdiepen. Verschillende musea, theathers, leerkrachten, ouders, buitenschoolse opvangorganisaties en onderzoeklabs worden door Verwonder om de hoek met elkaar verbonden om activiteiten te organiseren voor kinderen in Hillegom, Leiden Zuidwest, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. 

Hoe werkt Verwonder om de Hoek? 

Als eerste maken kinderen op hun basisschool kennis met workshops over cultuur, natuur, technologie of wetenschap. Aansluitend kunnen ze zich gratis inschrijven voor een activiteit, bijvoorbeeld 6 weken lang elke dinsdagmiddag na school, om zich meer te verdiepen. Willen ze daarna nog meer weten over het onderwerp, dan kunnen ze zich opgeven voor een club. 

De Willie Wortel Kunstclub

Eén van de clubs is De Willie Wortel Kunstclub. Deze club wordt iedere vrijdagmiddag gehouden in het pand van BSO De Romeinen en is opgericht voor kinderen uit groep 5 t/m 8 die meer willen leren over techniek. Wat is techniek en waarom kunnen we niet zonder? Bij de club experimenteren ze erop los en knutselen ze te gekke bouwwerken in elkaar. 

Afgelopen vrijdag vond de eerste workshop plaats en hebben de kinderen meer geleerd over architectuur. Hoe zit de toren van Pisa in elkaar en hoe zijn de piramides opgebouwd? Interessante vragen om het met elkaar over te hebben. Ook zijn de kinderen aan de slag gegaan met het bouwen van een eigen constructie van ongekookte spaghetti en marshmallows. 

In de aankomende weken laten wij op de social media pagina's van De Romeinen meer zien over workshops van De Willie Wortel Kunstclub. Volg jij ons al? 

Facebook: De Kinderhaven Alphen

Instagram: De Kinderhaven Alphen

Meer nieuws


Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf

Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf Sinds januari 2022 zijn we op onze kinderdagverblijflocaties gestart met een warme maaltijd als lunch voor kinderen...


Meer

Cursus positive discipline

Cilleke van Gijzen-Markslag heeft gevraagd of wij de volgende informatie met jullie willen delen. Het ouderschap kan een pittige uitdaging zijn!Zeker wanneer je...


Meer

Maak kennis met Janneke

Even voorstellenSinds 2008 werkt Janneke bij De Kinderhaven. In die tijd begon ze als leidster op de babygroep De Matroosjes. Ze werkte nog een tijdje...


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid