Maak kennis met Ilse van Rijn

Leer de medewerkers binnen De Kinderhaven beter kennen

Leer de medewerkers binnen De Kinderhaven beter kennen door hun pagina in het vriendenboekje te lezen. Deze maand maken jullie kennis met pedagogisch medewerker Ilse, al heel wat jaren een bekend gezicht bij De Kinderhaven. 

Dit ben ik

Naam:  Ilse van Rijn
Bij De Kinderhaven ben ik:  Pedagogisch medewerker bij peutergroep De Zeebinken, De Watergeuzen. 
Gestart bij De Kinderhaven:  Ik ben op 1 april 2004 begonnen bij De Batavieren en heb daar o.a. jarenlang op de flexibele groep gewerkt. Op 1 januari 2020 heb ik de overstap gemaakt naar De Watergeuzen om bij De Zeebinken te gaan werken. In totaal werk ik dus al 17 jaar bij De Kinderhaven.

Dit wist je vast nog niet van mij

Lievelingskleur: Ik ben dol op kleuren maar als ik er 1 moet kiezen, dan zeg ik oranje.
Favoriete eten: Oei, ik ben eigenlijk wel een alles-eter…..ben dol op stamppotten, maar een lekkere griekse maaltijd gaat er ook goed in.
Mooiste vakantie: Ik geniet heerlijk van rust, de natuur en wandelen tijdens mijn vakantie. Dat kan prima bij ons op de camping in het mooie zuiden van Limburg.
Ik kan niet zonder: Ik heb niet veel nodig maar heb wel graag lieve mensen om mij heen. En dan uiteraard mijn man, dochter en kleindochter.
Hier houd ik niet van: Oneerlijkheid!
Als kind wilde ik later worden: Ik heb altijd al met kinderen willen werken. In eerste instantie met gehandicapte kinderen maar uiteindelijk is dit anders gelopen en daar heb ik geen spijt van.
Het leukste op school vond ik: Creatieve vakken, drama!

Ik ben op mijn werk dagelijks bezig met:

Het begeleiden van peuters in de steeds nieuwe fases in hun leven. We stimuleren de peuters met hun zelfstandigheid, houden hun ontwikkeling in de gaten, leren ze hoe om te gaan met anderen en ook de taalontwikkeling komt aan de orde. We spelen veel buiten maar ook binnen is er genoeg uitdaging voor de kinderen en maken ze steeds verschillende leerprocessen door. Spelen is leren zeggen we altijd. 

Liedjes zingen en boeken (voor-) lezen is een terugkomend onderdeel van de dag. Ook zijn we veel creatief bezig met de peuters. Sommige kinderen gaan hier helemaal in op, zo leuk om te zien! Andere kinderen spelen liever met hun eigen gekozen materiaal en ook dat mag natuurlijk ook gewoon. Vaak zien we deze kinderen later toch wel aan tafel aan schuiven om mee te doen met de activiteit. Kinderen mogen zelf aangeven wat ze leuk/fijn vinden om te doen. 

Het leukste bij De Kinderhaven vind ik:

Uiteraard het contact met de kinderen en de ouders, maar ook zeker al mijn geweldige collega’s waarmee ik werk. Dat ik samen met hen een veilige (Kinder)haven kan bieden voor alle kinderen en hun ouders. Geweldig hoe ik samen met de ouders de basis kan leggen voor de opvoeding/ontwikkeling van een kind. Kinderen zijn eerlijk, spontaan, leergierig, nieuwsgierig, zorgzaam, creatief, af en toe een beetje egocentrisch, energiek, liefdevol. Het is toch super als je daar mee werken mag! 

En zeg nou zelf, bij welke baan mag je…

Doen alsof je slaapt? ….lekker op de grond meespelen?....bouwen met blokken?.... meekleuren?....zelf ook weer een beetje kind zijn? En daarnaast ben je eigenlijk zo’n belangrijk onderdeel in het leven van een kind. Kortom……het leukste wat er is! Daar wil iedereen toch wel werken?

Meer nieuws


BSO De Batavieren goedgekeurd door de GGD

Inspectie GGD bij buitenschoolse opvang De BatavierenBinnen de kinderopvang branche worden de organisaties jaarlijks gecontroleerd door de GGD (Gemeentelijke Gezondheids Dienst). Op 10 juli ...


Meer

Wijziging studiedagen aanvragen bij de BSO

Vanaf maandag 21 augustus a.s. maken wij het aanvragen van studiedagen gemakkelijker voor ouders van De Kinderhaven. De grootste wijziging betreft dat de optie &ldquo...


Meer

De GGD op bezoek bij KDV De Watergeuzen

Als laatste in de rij kwam de GGD bij kinderdagverblijf De Watergeuzen voorbij! Op donderdag 6 juli jl. bracht de GGD-inspecteur een onverwacht bezoek aan...


Meer
© copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid