Peuteropvang

De leukste peuteropvang in Leiden & Alphen

Terwijl jij aan het werk bent, maakt jouw peuter nieuwe vriendjes en kan het spelenderwijs ontdekken in een gezellig en uitdagend ingerichte omgeving. Bij De Kinderhaven krijgt jouw kind volop de gelegenheid om, zowel met leeftijdsgenootjes als individueel, te ontwikkelen en vooral veel plezier te maken.

Het kinderdagverblijf, een dag vol plezier en uitdaging!  

Bij De Kinderhaven vinden we het belangrijk dat de kinderen in een veilige, geborgen en uitdagende omgeving spelen. Het speelmateriaal in de kinderopvang groepen is afgestemd op de leeftijd en de bijbehorende interesses. Er zijn verschillende hoeken waar kinderen in fantasiespel kunnen spelen en we hebben de mooiste buitenruimtes. Hier kan jouw kind fietsen, rennen en spelen in de zandbak. Naast spelen op het kinderdagverblijf gaan we op avontuur tijdens diverse uitstapjes.

Onze peutergroepen werken met thema’s die iedere 4 tot 6 weken veranderen. De thema’s zijn uitgewerkt in diverse spellen en activiteiten. Bij de selectie van de thema’s houden wij rekening met de behoeftes en interesses van ieder kind. Zo heeft jouw peuter volop uitdaging en de gelegenheid om zijn eigen talenten te ontdekken.  

Een vertrouwd gezicht voor jouw kind  

Bij De Kinderhaven werken we met betrokken en gediplomeerde professionals. Iedere peutergroep in Leiden en Alphen heeft zijn vaste medewerkers waardoor de kinderen weten wie er op de groep van de kinderopvang aanwezig is. De medewerkers weten precies wat jouw kind nodig heeft. Zij zorgen voor een goede verdeling van één-op-één momenten, leuke activiteiten en vaste rituelen als eten, drinken en slapen. Zo weten de kinderen altijd wat er op een dag gebeurt en voelen zij zich helemaal thuis op het kinderdagverblijf.

Kennismaking

Voordat jouw peuter komt spelen bij het kinderdagverblijf in Leiden of Alphen, nodigen wij jou en je partner uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kan je alles over jouw kind delen met onze pedagogisch medewerkers. Tegelijkertijd leren jij, je partner en jouw kind de locatie kennen.  

Na het kennismakingsgesprek kan jouw peuter alvast een paar uurtjes wennen aan zijn nieuwe speelomgeving bij de kinderopvang. Zo heeft jouw peuter vooraf kennis gemaakt met zijn groepsgenootjes en medewerkers. Dit maakt de eerste ‘echte’ dag een stuk minder spannend voor jou en je kind. Bij het ophalen vertellen we vanzelfsprekend hoe het wenmoment is verlopen.  

Dagelijks een warme maaltijd als lunch 

Bij De Kinderhaven krijgen alle kinderen op het kinderdagverblijf vanaf 6 maanden dagelijks een warme lunch op het kinderdagverblijf. De maaltijden worden verzorgd door Eetkomeet. Eetkomeet is gespecialiseerd in het verzorgen van verse maaltijden voor kinderen. “Eetkomeet neemt kinderen mee op ontdekkingsreis door het grote heelal van verschillende ingrediënten”. Hun doel is om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met gezond eten. Klik hier om het menu vol heerlijke maaltijden te bekijken. 

Aan tafel in de groep eten de kinderen dagelijks samen met de pedagogisch medewerker een gevarieerde en gezonde maaltijd. Zien eten, doet eten: kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leren veel van elkaar. Met deze ervaring zien we dat ook “moeizame eters” steeds meer proeven van de maaltijden. Heeft een kind wat langer de tijd nodig om te wennen? Wij hebben waar nodig contact met de ouders van deze kinderen en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Daarnaast hebben wij kindervoedingscoach Anneke Hoek van VitalbyFood om advies gevraagd. Zij heeft voor zowel de groepsmedewerkers als de ouders handige informatie, tips en adviezen rondom voeding en kinderen op een rijtje gezet. Wil je als ouder meer lezen over voeding en kinderen? Je leest hier het document van Anneke vol waardevolle informatie, adviezen en tips voor ouders.

Aan de warme lunch zijn geen extra kosten verbonden. 

Peuterplus

Vanaf hun 3e verjaardag kunnen kinderen doorstromen van de peutergroep naar Peuterplus. Op wélk moment een peuter precies doorstroomt, heeft te maken met verschillende factoren als de ontwikkeling van het kind en de capaciteit op de Peuterplusgroep. De Peuterplusgroep biedt jouw peuter meer uitdaging door hem/haar spelenderwijs voor te bereiden voor de volgende grote stap, dé basisschool! 

Het voordeel van de Peuterplusgroep op het kinderdagverblijf is dat we in deze groep nog beter kunnen inspelen op de interesses van jouw peuter. De kinderen voelen zich vaak al groot en kunnen al veel dingen zelfstandig. Op de Peuterplusgroep werken we themagericht. Heeft jouw peuter nog meer uitdaging nodig? Door de samenwerking met LATO kunnen wij ook kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong uitstekend begeleiden en blijven uitdagen.  

Inschrijven & meer info 

Ben je enthousiast geworden over de peuteropvang van kinderopvang De Kinderhaven? Dat snappen wij helemaal! Je kan op deze pagina eenvoudig een vrijblijvende rondleiding inplannen om een van onze locaties vrijblijvend te bekijken. Is rondkijken niet meer nodig? Je kunt jouw kind ook direct inschrijven voor de peuteropvang in Leiden of Alphen aan den Rijn. Mocht je vragen hebben over de peuteropvang? Je kunt deze vragen stellen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 via 071-7600056 of per mail via info@dekinderhaven.nl.

Vrijblijvend een rondleiding?

Je bent van harte welkom!

Onze locaties met uitdagende peuteropvang 

De Romeinen Alphen

Hooftstraat 184-186
2406 GP Alphen a/d Rijn
T 071-7600056


Meer

De Watergeuzen Leiden

Willem Barentszstraat 47
2315 TZ Leiden
T 071-7600056


Meer

De Batavieren Leiden

IJsselkade 48
2314 VM Leiden
T 071-7600056


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid