Buitenschoolse opvang (BSO)

De leukste speellocatie uit school in Leiden & Alphen aan den Rijn

De BSO in Leiden en Alphen aan de Rijn staat voor: chillen met vrienden, buiten spelen, knutselen of een uitstapje naar de speeltuin. Jouw kind, met de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, is van harte welkom bij de buitenschoolse opvang van De Kinderhaven. Na school bieden wij kinderen een fijne plek om bij te komen van een drukke schooldag. De vertrouwde BSO-medewerkers zorgen voor een uitdagend en afwisselend activiteitenprogramma. Jouw kind kan ook zelf een activiteit kiezen die hij/zij wilt doen, want plezier staat centraal op de BSO!

Onze BSO is van alle gemakken voorzien! 

Naast de uitdagende workshops en activiteiten die we dagelijks aan de kinderen aanbieden, denken we ook graag mee met de ouders. Zo kun je naast de reguliere BSO-opvang ook gebruik maken van opvang tijdens studie- en schoolvrije dagen. Op studie- en schoolvrije dagen zijn onze BSO-locaties de hele dag geopend. Vanaf schooljaar 2023-2024 maken wij het aanvragen van studiedagen voor ouders een stuk gemakkelijker. Meer informatie hierover lees je in dit nieuwsbericht. 

Van school naar de buitenschoolse opvang 

Alle kinderen worden uit school opgehaald onder begeleiding van een medewerker van De Kinderhaven. We halen de meeste kinderen te voet uit school. Is de afstand te groot om te wandelen? In dat geval halen we de kinderen op met de (bak)fiets, onze BSO-bus of middels taxivervoer. Kinderen die oud genoeg zijn, en toestemming hebben van hun ouders, mogen ook zelfstandig naar de BSO komen.

Wij werken samen met verschillende scholen. Voor een up-to-date overzicht verwijzen wij jullie naar de BSO-locaties in Leiden en Alphen aan den Rijn: BSO De Batavieren, BSO De Watergeuzen, BSO De Romeinen en BSO Matilo. Staat de school van jouw kind niet bij de gewenste BSO-locatie. Bekijk dan ook de overige locaties. Wellicht werken we daar wel samen met de school van jouw kind. 

BSO Leiderdorp om de hoek

Op steenworp afstand van Leiderdorp is onze locatie De Watergeuzen gevestigd. Aan de overkant van het Zijlkwartier. Op deze locatie werken wij ook samen met scholen uit Leiderdorp en is jouw kind ook van harte welkom!

Sporten en bewegen op de BSO

Niet alleen hebben we een uitgebreid voedingsbeleid, ook sporten en bewegen is opgenomen in ons dagelijkse activiteitenprogramma van de BSO. Iedere dag organiseren de groepsmedewerkers en sportcoaches verschillende activiteiten. Van voetbaltoernooi tot softbalpartij. Lekker bewegen!

Wist je dat onze BSO-locaties al jaren meedoen aan sportieve evenementen als de Leidse Marathon en de avondvierdaagse in Alphen? In de weken voorafgaande aan deze evenementen trainen de kinderen onder begeleiding van de sportcoaches en groepsmedewerkers voor deze sportieve uitdagingen!  

Openingstijden BSO

De buitenschoolse opvang van De Kinderhaven vind je op verschillende plekken in Leiden en Alphen aan den Rijn. Als school klaar is, openen wij onze deuren en is jouw kind tot 18.30 uur van harte welkom op de BSO.

Tijdens de vakanties, studie- en schoolvrije dagen is de buitenschoolse opvang van 7.30-18.30 uur geopend. De medewerkers organiseren leuke activiteiten aan de hand van een vakantieprogramma met een wisselend thema. Geen vakantiedag is hetzelfde bij de BSO van De Kinderhaven! 

Inschrijven & meer info BSO

Ben je enthousiast geworden over de buitenschoolse opvang van De Kinderhaven? Dat snappen wij helemaal! Je kan op deze pagina eenvoudig een vrijblijvende rondleiding inplannen om een van onze BSO's te bekijken. Is rondkijken niet meer nodig? Je kunt jouw kind ook direct inschrijven voor de buitenschoolse opvang in Leiden of Alphen. Inschrijven voor de buitenschoolse opvang kan vanaf de 3e verjaardag van een kind.

Mocht je vragen hebben, dan is de Afdeling Relatiebeheer van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 uur bereikbaar via 071-7600056 of info@dekinderhaven.nl.

Onze locaties met BSO opvang

De Batavieren Leiden

IJsselkade 48
2314 VM Leiden
T 071-7600056


Meer

BSO Matilo Leiden

Besjeslaan 2a
2314  AZ Leiden
T 071-7600056


Meer

De Watergeuzen Leiden

Willem Barentszstraat 47
2315 TZ Leiden
T 071-7600056


Meer

BSO De Romeinen Alphen

Rozenstraat 31a
2406 BJ Alphen a/d Rijn
T 071-7600056


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid