Voedingsbeleid De Kinderhaven


Het voedingsbeleid bij De Kinderhaven is gebaseerd op de richtlijnen ‘Schijf van Vijf’ van het Voedingscentrum. Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling.

De Eetmomenten

Bij De Kinderhaven hanteren wij vaste eettijden. Dit zorgt voor een herkenbaar ritme wat kinderen rust biedt om te kunnen eten en ontdekken. We eten samen aan tafel en zorgen voor een fijne sfeer waar we de tijd nemen en op ons gemak kunnen genieten van het eten.  Willen jullie meer lezen over onze voedingbeleid? Klik hier voor de uitgebreide versie van ons voedingsbeleid. 


Allergieën en individuele afspraken

Wij houden rekening met allergieën van kinderen. Er is ruimte om individuele afspraken te maken wanneer het noodzakelijk is om af te wijken van het voedingsbeleid, bijvoorbeeld bij een dieet of een bepaalde (geloofs)overtuiging. Dit bespreken we met de ouders tijdens het plaatsingsgesprek en noteren we op de bijzonderhedenlijst.


Feestjes & traktaties

Een verjaardag betekent feest en bij zo’n verjaardag komt vaak een traktatie kijken. Er kan zowel een niet-eetbare traktatie als een eetbare traktatie aangeboden worden. Bij De Kinderhaven vinden we het belangrijk dat de eetbare traktaties zo gezond mogelijk zijn. We vragen ouders dan ook om traktaties klein te houden en rekening te houden met de richtlijnen van het Voedingcentrum.
 

© copyright 2019 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid