Wij werken aan gezonde kinderopvang! 

De Kinderhaven vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daarom werken wij aan gezonde kinderopvang. Hoe jonger kinderen met gezond gedrag opgroeien, hoe meer profijt ze daar de rest van hun leven van hebben. De kinderopvang biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven.

Scholing Gezonde Start 

Onze collega's Janneke de Roode, Kim Ouwehand, Jolanda van Mulken, Priscilla van Leest en Michelle Koolen zijn opgeleid om binnen De Kinderhaven de aandacht voor een gezonde leefstijl te borgen in het dagelijks werk en het beleid van de organisatie. In 2019, 2022 en 2023 schoolden zij onze collega's tijdens de training Gezonde Start. In deze training hebben onze medewerkers kennis en vaardigheden opgedaan rond een gezonde leefstijl. Zij weten nu hoe je een gezonde, actieve en veilige omgeving biedt, samen met ouders en kinderen. En hoe je zelf het gezonde voorbeeld geeft.

De eerste stappen naar een gezonde kinderopvang

In 2019 zijn we gestart met verschillende werkgroepen waar medewerkers van De Kinderhaven bij aan kunnen sluiten. Zo hebben we o.a. een werkgroep “gezonde start voor medewerkers” waaruit dit jaar onder andere het fietsplan voor collega's is voortgekomen. Daarnaast hebben wij ook een werkgroep die zich bezig houdt met gezonde voeding op de groepen. In samenwerking met deze werkgroep én met de kinderen en ouders hebben we in november 2019 het nieuwe voedingsbeleid van De Kinderhaven geïntroduceerd.  

Gezonde Kinderopvang

Gezonde Kinderopvang ondersteunt organisaties met een praktische aanpak en scholing. De Kinderhaven werkt daarmee structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, met ondersteuning van branche- en koepelorganisaties. Meer informatie over dit samenwerkingsverband is terug te lezen op de website van Gezonde Kinderopvang.

Wij werken op iedere locatie aan gezonde kinderopvang 

BSO Matilo Leiden

Besjeslaan 2a
2314  AZ Leiden
T 071-7600056


Meer

De Batavieren Leiden

IJsselkade 48
2314 VM Leiden
T 071-7600056


Meer

De Romeinen Alphen

Hooftstraat 184-186
2406 GP Alphen a/d Rijn
T 071-7600056


Meer

De Watergeuzen Leiden

Willem Barentszstraat 47
2315 TZ Leiden
T 071-7600056


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid