Kosten kinderdagverblijf & BSO

Bereken jouw kosten voor de kinderopvang

Bij De Kinderhaven bieden wij all inclusive opvangpakketten met voordelige tarieven. Dit voordeel is onder andere terug te zien in ons streven naar flexibiliteit en het ontzorgen van ouders. Maar wat kost kinderopvang? Hieronder staat precies wat welke vorm van kinderopvang bij De Kinderhaven kost.

Hoeveel jij uiteindelijk netto betaalt kun je gemakkelijk berekenen via onze 'kosten-calculator'

Klik hier voor een volledig tarievenoverzicht 2024 van onze opvangpakketten. 

Hulp bij aanvragen en/of wijzigen kinderopvangtoeslag

Wil je graag hulp bij het aanvragen en/of wijzigen van kinderopvangtoeslag? BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft hiervoor een handige toolkit ontwikkeld.

DAGOPVANG 52 weken 

Het hele jaar door kinderopvang nodig op vaste dagen? Kies dan voor het DAGOPVANG 52 weken pakket. Met dit pakket sta je nooit voor onverwachte kosten en er zitten vele extra’s in. Flesvoeding, flessen, slaapzak, reservekleding, gezonde voeding inclusief een warme maaltijd vanaf 6 maanden als lunch. Je hoeft alleen maar eventueel een knuffeltje voor je kindje mee te nemen. Onze openingstijden zijn van 7.30-18.30 uur. 

 • 52 weken per jaar opvang op vaste dagen
 • Uurtarief € 10,49 in 2024

BUITENSCHOOLSE OPVANG 52 weken 

Met dit pakket sta je niet voor onverwachte kosten, compleet met vele extra's als het ophalen en het vervoer van kinderen van school naar de BSO, uitjes in de vakanties, alle studie-, ATV- en stakingsdagen en natuurlijk gezonde voeding die nodig is op een school- of vakantiedag. In het 52 wekenpakket zijn de school- en vakantiedagen opgenomen die te vinden zijn op onze website. Voor extra vrije dagen (studiedagen, ATV-dagen en stakingsdagen) van de scholen moeten kinderen minimaal een maand van tevoren worden aangemeld. Meer informatie over het aanvragen van studiedagopvang vind je in dit nieuwsbericht

 • 52 weken per jaar opvang op vaste (mid)dagen 
 • Uurtarief € 9,73 in 2024
 • Opvang tijdens studie- en stakingsdagen zonder extra kosten. 

BUITENSCHOOLSE OPVANG 40 weken 

Alleen buitenschoolse opvang nodig tijdens schoolweken? Kies dan voor het BUITENSCHOOLSE OPVANG 40 weken pakket. 

 • 40 weken per jaar opvang op vaste middagen. Wij houden de 40 schoolweken van regio midden aan.  
 • Uurtarief € 10,71 in 2024

Overig

 • Voor de voorschoolse opvang (VSO) hanteren wij een aangepast uurtarief van € 10,71.
 • Het 40 weken opvangpakket op het kinderdagverblijf rekent in 2024 € 10,71 per uur. Dit is alleen voor ouders van De Kinderhaven die dit pakket al afnemen. Een huidig opvangcontract wijzigen naar of het aannemen van nieuwe kinderen met een 40 weken pakket is niet meer mogelijk. 
 • Wij bieden vanaf 1 januari 2023 geen “om-de-week” opvang meer aan. Een opvangdag moet iedere week afgenomen worden en kan niet enkel in de even of oneven weken worden afgenomen. Daarnaast is het niet meer mogelijk om opvang in dagdelen af te nemen. Een huidig opvangcontract wijzigen naar of het aannemen van nieuwe kinderen met “om-de-week” of dagdelen opvang is dus niet meer mogelijk.
 • Vervroegde opvang van 7.00-7.30 uur is bij BSO De Batavieren, KDV De Batavieren en KDV De Romeinen aan te vragen tegen een aangepast tarief. Dit is alleen nog mogelijk voor ouders van De Kinderhaven die al structureel vervroegde opvang op contract afnemen. Vanaf 1 januari 2024 is het voor nieuwe ouders én ouders van De Kinderhaven niet meer mogelijk om flexibel (incidenteel) vervroegde opvang 7.00-7.30u af te nemen. Een huidig opvangcontract wijzigen naar of het aannemen van nieuwe kinderen met vervroegde opvang van 7.00-7.30u is ook niet meer mogelijk. 
 • Aan onze BSO-locaties zijn specifieke scholen gekoppeld. Deze scholen zijn te vinden op iedere BSO-locatie pagina op de website. 
 • Klik hier voor een volledig tarievenoverzicht 2024 van onze opvangpakketten. 

Schoolvakanties 2024-2025 regio midden

Wij houden in 2024 de volgende 12 schoolvakantieweken aan: 

 • Kerstvakantie:                 1 t/m 7 januari 2024
 • Voorjaarsvakantie:       17 t/m 25 februari 2024
 • Meivakantie:                 27 april t/m 5 mei 2024 + 2e week (periode wisselt per school)
 • Zomervakantie:            13 juli t/m 25 augustus 2024
 • Herfstvakantie:             26 oktober t/m 3 november 2024
 • Kerstvakantie:              21 december 2024 t/m 5 januari 2025

* De tweede week van de kerstvakantie 2024/2025 wordt meegerekend bij de 12 schoolvakantieweken van 2024.    

Netto kinderopvangkosten berekenen 

Zijn jullie beiden werkzaam óf ben je een alleenstaande werkende ouder? Dan heb je recht op kinderopvangtoeslag! Vul hieronder jouw gegevens in en bereken jouw kosten. 

Hoeveel jij uiteindelijk netto betaalt kun je gemakkelijk berekenen via onze 'kosten-calculator'

Hebben jullie vragen over de opvangmogelijkheden of de kostenberekening, bel dan gerust met onze Afdeling Relatiebeheer via 071-7600056 of stuur een e-mail. Evelin en Ans zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur en staan je graag te woord.  

© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid