BSO Matilo

Buitenschoolse opvang in Leiden voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Iedere dag gaan wij op avontuur! BSO Matilo is gevestigd in het scoutinggebouw en ligt aan de rand van een groot park in Leiden. De natuurlijke speeltuin en het grote grasveld zijn de perfecte locatie voor de leukste activiteiten. Hutten bouwen, sporten, koken, creatief bezig zijn en andere stoere workshops. Het kan hier allemaal. Geen dag is hetzelfde bij BSO Matilo.

Een vertrouwd gezicht voor jouw kind

Bij De Kinderhaven werken wij met gediplomeerde medewerkers. De medewerkers van BSO Matilo hebben een coachende rol en ondersteunen jouw kind in het opgroeien naar zelfstandigheid.

Een middag chillen bij BSO Matilo in Leiden

Na een schooldag staat de deur van de BSO open voor jouw kind. De meeste kinderen komen zelfstandig naar de BSO toe of worden opgehaald door de medewerkers. We starten iedere dag gezamenlijk met een gezond tussendoortje. Daarna kan jouw zoon/dochter zelf kiezen wat hij/zij wilt doen. Het park in, meedoen aan een activiteit of even uitrusten met een boek in de leeshoek. De keuze is aan de kinderen!

We werken samen met de scholen: De Arcade- Leiden, Lorentz- Leiden, St. Joseph- Leiden. Staat jouw de school van jouw kinderen niet in het rijtje? Neem contact met ons op en wij gaan zoeken naar een passende oplossing. In de vakanties is BSO Matilo de hele dag geopend en hebben we een tof vakantieprogramma vol leuke uitstapjes en activiteiten. 

 

Locatiehoofd Kim Ouwehand 

Sinds 2020 ben ik locatiehoofd van BSO Matilo. Eerder was ik al wel betrokken bij BSO Matilo door mijn functie als locatiehoofd voor kinderdagverblijf De Batavieren. Het leuke aan BSO Matilo vind ik dat de kinderen tussen de 8 en 13 jaar zijn. Hierdoor is het bedenken van activiteiten, uitstapjes en het dagelijks programma een leuke uitdaging. Want hoe houd je een BSO aantrekkelijk genoeg voor deze leeftijdsgroep?! We zorgen er met alle pedagogisch medewerkers voor dat ieder kind de juiste aandacht, uitdaging en plezier krijgt wat hij/zij nodig heeft. Ik nodig jou uit om eens langs te komen bij BSO Matilo. De koffie en/of thee staat klaar! 

Van BSO De Batavieren naar BSO Matilo

Kinderen van BSO De Batavieren gaan rond hun 8e verjaardag naar BSO Matilo. Een gave nieuwe speelplek waar ze na schooltijd en in de vakanties uitdagende activiteiten en coole workshops kunnen doen.

Een nieuwe plek is ook altijd even wennen, voor de kinderen én voor de ouders. Daarom nemen de groepsmedewerkers van BSO Matilo een maand voor de overgang contact op met de ouders om kennis te maken. Tijdens het telefoongesprek vertelt de medewerker over BSO Matilo en krijgen ouders de mogelijkheid om een rondleiding bij BSO Matilo af te spreken. Zo weet je als ouder waar je kind gaat spelen.

Kort voordat de BSO’er overgaat naar BSO Matilo mag hij/zij gaan wennen bij BSO Matilo. Dit spreekt de groepsmedewerker van te voren met het kind en de ouders af. Zo maakt jouw kind kennis met de groepsmedewerkers, nieuwe groepsgenootjes, het pand en de omgeving van BSO Matilo.

De Kinderhaven van alle gemakken voorzien

Naast liefdevolle kinderopvang denken wij graag mee met de ouders. De belevenissen van jouw kind kun je, tijdens je werkdag, volgen via een persoonlijk ouderportaal. Je krijgt gedurende de dag verschillende updates en foto’s toegestuurd. Daarnaast kun je informatie uitwisselen met de medewerkers door korte berichtjes te sturen.

Bij De Kinderhaven betaal je, door gebruik te maken van het 52 weken opvangpakket, nooit extra voor een studie- en stakingsdag. 

Handige gegevens

Inschrijven & meer info

Ben je enthousiast geworden over BSO Matilo in Leiden? Dat snappen wij helemaal! Je kan op deze de pagina eenvoudig een vrijblijvende rondleiding inplannen om locatie BSO Matilo te komen bekijken. Is rondkijken niet meer nodig? Je kan jouw kind ook direct inschrijven voor onze buitenschoolse opvang. Mocht je vragen hebben, dan is de afdeling Relatiebeheer van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 uur bereikbaar via 071-7600056 of info@dekinderhaven.nl.

Onze locaties

BSO De Romeinen Alphen

Rozenstraat 31a
2406 BJ Alphen a/d Rijn
T 071-7600056


Meer

De Watergeuzen Leiden

Willem Barentszstraat 47
2315 TZ Leiden
T 071-7600056


Meer

De Romeinen Alphen

Hooftstraat 184-186
2406 GP Alphen a/d Rijn
T 071-7600056


Meer

De Batavieren Leiden

IJsselkade 48
2314 VM Leiden
T 071-7600056


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid